A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

På landet midt i byen

Hjemmets Kolonihager - fugleskremsel

Når jeg først er på Sagene, tar jeg en tur opp i kolonihagen som ligger rett oppe ved Voldsløkka. Det er bare noen minutters spasertur fra Sagene Samfunnshus.

Hjemmets Kolonihager - rødt husHjemmets Kolonihager - blått husHjemmets Kolonihager - hvitt hus med hund

Hjemmets Kolonihager heter denne og den ligger langs Stavangergata og med Voldsløkka og Bjølsenparken som nærmeste naboer. Det er tillatt å bo her i perioden 1. april – 31. oktober.
Kolonihagene ble i sin tid etablert for de av Oslos befolkning som ikke hadde tilgang til egen hage. Det er Oslo kommune som eier området og det er adgang for alle ettersom kolonihagene også skal fungere som parker for befolkningen generelt i byen.

Hjemmets Kolonihager - grønt husHjemmets Kolonihager - hvitt hus Hjemmets Kolonihager - gult hus

Du kan klikke på bildene for å se dem store som slideshow.


Vis Sagene i et større kart

10 kommentarer tilPå landet midt i byen

 • Tøff type du har funnet der 😉
  Kolonihagene virker trivelige, og ungene koste seg mye med Portveien 2 i sin tid.

  • Folk har mye morsomt – og mye snodig – i hagene sine. Jeg likte den figuren der. Forresten var jeg ikke klar over at det var her Portveien 2 ble spilt inn.

 • Hvorfor er ikke Portveien 2 med her? Den ligger jo i Hjemmets Kolonihager 😀

 • «Karlson på taket» løsningen var kreativ 🙂 Det ser veldig koselig ut der.

 • Kolonihagene er jo et utrolig idyllisk innslag i bybildet! Ser så trivelig ut de jeg har sett, men har aldri vært inne hos noen.

  Den «karen» var jo en artig en. Jeg tenkte at om det skal være et fugleskremsel, tror jeg den vil ha motsatt virkning! 🙂

 • Det er det koseligste skremselet jeg har sett, tror jeg. Vil anta at fuglene kommer i hopetall for å hilse på den vennlig utseende mannen 🙂
  Kolonihager har jeg alltid likt. De har en egen stemning som du ikke kan finne annetsteds. Og du har fanget denne stemningen kjempefint!

 • […] og det ligger rett ved Hjemmets Kolonihager. Forrige gang jeg viste bilder fra kolonihagen – På landet midt i byen – kom det “klage” fra Ithil på at Portveien 2 manglet. Sånt går jo bare ikke […]