A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kort om Biermannsgården

Biermannsgården i Maridalsveien 78.

Biermannsgården i Maridalsveien 78.


Biermannsgården er et lite énetasjes panelt tømmerhus som ligger i Maridalsveien på Sagene. Opprinnelig var det tre hus som var bygd sammen og den eldste delen er fra første halvdel av 1700-tallet. Tidlig på 1800-tallet tilhørte den kjøpmann Johan Frederik Biermann, som den har navn etter. Eiendommen den ligger på var av betydelig størrelse og strakte seg nedover Iladalen. Driftsbygningene og uthusene som var en del av anlegget er revet og kun selve bolighusene står tilbake.

I 1856 åpnet det skole i gården, Den Biermannske Skole. Skolen var beregnet på barn som bodde i Sageneområdet. Denne første skolen la ned etter noen år, men huset ble fortsatt brukt til undervisningsformål. I de senere årene brukes den til konserter.

Biermannsgården er fredet av Riksantikvaren og er et kulturminne.

Comments are closed.