A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Rød elg på Ekeberg

Ekeberg helleristningsfelt detalj
Jeg prøver meg på å fotografere litt igjen, uten at jeg kan si jeg får det til skikkelig. Det har jeg aldri gjort. Men nå klarer jeg i hvertfall å bære kamerautstyret.

Forrige søndag var jeg med på fotosafari i regi av wikipedianere og Riksantikvaren i anledning årets Wiki Loves Monuments, en fotokonkurranse hvor man skal dokumentere kulturminner.

Vi var såpass mange at vi delte oss i tre grupper og jeg ble med opp på Ekeberg. Her trasket vi rundt og fant gravhauger, skålgroper og helleristningsfelt. En av de som var med hadde kart på mobilen hvor alle kulturminnene var plottet inn og det gjorde det enkelt å finne dem. Det mest artige var å se igjen helleristningsfeltet som ligger ved Sjømannsskolen som ble malt opp for et par år siden slik at man kan se figurene lettere. Selve feltet er ganske lite og består av 13 figurer, 9 av dem viser store hjortedyr, sannsynligvis elger i følge Wikipedia. Bildet til venstre viser en av de største. Det er samme elgen jeg tok bilde av i 2009, men da kunne man nesten ikke se den.

Comments are closed.