A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Oslo Domkirke – orgler

Lambert Daniel Kastens var orgelbygger av tysk herkomst og virket hovedsaklig i Danmark fra 1722 til sin død i 1744. I Danmark er det bevart fire av hans orgelfasader; i Garnisons kirke, Holmens kirke, Trinitatis kirke (alle i København) og i Århus domkirke. I tillegg til Kastens hovedorgel har kirken et orgel plassert i koret.
Klikk på bildene for større format.

Barokkorgelet har stått i kirken siden det ble bygget av  Lambert Daniel Kastens i 1720-årene og det ble ferdig i 1727. Det er ingen piper bevart fra dette, men selve orgelfasaden er fremdeles i bruk. Orgelet har 53 stemmer og er bygget av Jan Ryde. Det ble innviet til kirkens 300-årsjubileum i 1997.

Barokkorgelet har stått i kirken siden det ble bygget av Lambert Daniel Kastens i 1720-årene og det ble ferdig i 1727. Det er ingen piper bevart fra dette, men selve orgelfasaden er fremdeles i bruk. Orgelet har 53 stemmer og er bygget av Jan Ryde. Det ble innviet til kirkens 300-årsjubileum i 1997.

Kororgelets fasade er tilpasset den øvrige innredningen i kirken. Det har 16 stemmer, er fra 1996 og er bygget av Jan Ryde.

Kororgelets fasade er tilpasset den øvrige innredningen i kirken. Det har 16 stemmer, er fra 1996 og er bygget av Jan Ryde.

Comments are closed.