A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Heftyeløkken


Heftyeløkken ligger i Riflegata 13 på Sagene, rett ved Akerselva. Huset kalles også Vannvokterboligen. Eiendommen ligger på en liten høyde med utsikt til elva og har have med gamle trær. Riktig idyllisk.

Huset er fra 1867 og kan ha blitt tegnet av arkitekt Georg Andreas Bull. Tidligere hadde det adresse Maridalsveien 183 har jeg lest og fra 1867 ble eiendommen benyttet som meteorologisk målestasjon og vannvokterbolig. Under bygningen skal det være et trykkfordelingskammer som reduserte vanntrykket fra Maridalen. Da burde det muligens ha bodd en vannvokter der? Hos Digitalarkivet ligger blant annet folketellingene fra 1910 og i Maridalsveien 183 bodde det da en melkehandler, en kunstner osv. Ingen person med tilknytning til vann.

Huset er oppkalt etter Henrik Heftye som levde fra 1804 til 1864. Heftye var grosserer, kunstinteressert og legatstifter. Han testamenterte formuen sin til Christiania Commune tilgode for deraf at opføre Arbeiderbolig, Hospital for Gamle, Asyl eller en anden Communen gavnlig og for den Tid muligens mer passende nødvendig Indretning og det skulle opprettes Pleiestiftelse for Smaabørn m.v. Fra 1917 ble bruken av Heftyeløkken endret og i dag benyttes den som barnehave.

Comments are closed.