A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

En gang i tiden var det villsvin i Oslo

Merkelig å tenke på. Rett ved den tidligere Sjømannsskolen på Ekeberg ligger et område med helleristninger. Det er ikke noe skilt fra veien som angir hvor, jeg mener å huske at det ble fjernet etter at helleristningene ble utsatt for hærverk. Men stedet er lett å finne.
helleristninger
Ser du noen helleristinger? Det er neimen ikke lett. Helleristningene på Ekeberg er fra eldre steinalder – cirka 6000 år siden. Hvis du klikker på de små bildene blir de større.
helleristninger_2helleristninger_oppslag

9 kommentarer tilEn gang i tiden var det villsvin i Oslo

 • Slikt syns jeg er fascinerende. Utrolig at så gamle kunstverk fortsatt finnes. Og enda mer utrolig at malingen på en del av dem har overlevd så mange år.
  Vi har noen her i Stavangerområdet også. Ikke skiltet til de, heller (iaffall ikke alle), men det gjør dem ikke mindre fascinerende.
  Kanskje Obelix var på villsvinjakt når han stakk oppom nordboerne den gang da (Asterix oppdager Amerika)?

 • Det er veldig spennende med slke ting, og kanskje like greit de ikke er skiltet siden noen tydeligvis ikke vil de noe godt. Men det er som Ståle sier forunderlig at det holder seg så godt som det gjør når man tenker på alderen på dette.

 • Enig med tobeiningene her. Ellers må jeg innrømme at jeg kun så den på første bildet, og syns det lignet mer på en ulvehund enn et svin. Men i følge noen jeg kjenner er jo begge deler griser….

 • Jeg ser ikke noe svin, jeg, men noe som ser ut som en rein (eller er det hjort?) på det øverste bildet.
  Smakte sikkert godt, det også.

 • Ser mer ut some en hjort… kule bilder uansett.