A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nå skjer det kanskje noe på Gjetemyren gård

Jeg har vært her før. Løkkehuset ligger slik til at du nesten ikke tror du er midt i byen.
DSC_6268_Gjetemyren gård
Dette er selve hovedhuset sett sånn halvveis forfra. Det er stort og på baksiden er det en åpen plass samt en gravhaug som sannsynligvis er fra jernalderen. Om jeg ikke husker feil. Det hører også en drengestue til huset, du ser den nederst på høyre bilde.
Det som er nytt siden forrige gang jeg var her – Rokokkohus på gravlunden – er at det er utarbeidet nye planer for bruk av huset. Og kanskje det kan bli til noe denne gang. Gården har i mange år stått ubenyttet ettersom den ligger på en gravlund og det er mange hensyn å ta. Men nå foreligger det et forslag om å benytte løkkeeiendommen som matkultursenter for barn. Du kan lese om forslaget og om historien til huset på hjemmesiden til Kulturetaten.
DSC_6274_Gjetemyren gårdDSC_6261_Gjetemyren gård Drengestue
(Løkkehuset er fra 1755.)

14 kommentarer tilNå skjer det kanskje noe på Gjetemyren gård

 • Alldeles vidunderlig farge på det huset. Ikke en farge som passer på hva som helst, men akkurat her var den regelrett deilig.

  Dessuten var det fint å se det tilbake igjen. Nå var jeg på vei til å sende deg et lite «hei» i mails form – du var så lenge vekke at jeg ble rent bekymra.

  • Ja, den er nydelig. Vet ikke hva den spesielle rødfargen kalles, men har sett lignende (ellerlik) på noen av de andre løkkehusene her i Oslo.
   Takk for omtanken din, Vikebe. :-o)

 • Så flott det set ut der, synd at det står ubrukt, håper de kan finne noe å benytte det til.

 • Huset ser jo veldig flott ut og da får vi håpe bruken blir like fin.

 • […] som gjør oss kjent med byen vår, på en måte få andre ressurser jeg vet om, som den siste posten om Gjetemyren gård i […]

 • Nå begynner jeg å bli bekymret for deg snilledamen. Er ikke gamleleiligheten helt i orden?

 • Jeg lurer også på hvordan det går med deg. Savner deg, vet du!

 • Hei Anne Sophie, du er dypt savnet i bloggeverden, håper alt står bra til med deg!

 • Flotte bilder av en vakker gård. Skulle jeg valgt et sted å bo, ville jeg ikke hatt noe imot drengehuset.
  Har vært svært lite aktiv i bloggosfæren de siste månedene, og ser at jeg ikke er den eneste. Håper du vender tilbake når du føler tiden er inne for det. Alltid godt å besøke Anne-Sophie-bloggen, vet du 🙂
  Alt godt til deg i det nye året!

 • Du savnes!!!!!

 • Tusen takk til dere alle for hyggelige kommentarer! Beklager at jeg ikke har vært aktiv med bloggen og svart, men .. vel… noen ganger er det sånn at helsen og livet gjør sine egne krumspring.

 • En meget vakker og romantisk bygning! Det er mye flott og verdifullt i byen vår! 🙂