A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hils på Pay Two!

Copyright Pay Two

Copyright Pay Two

Jeg har tidligere hatt noen innlegg med bilder fra Skateboardparken i Gamlebyen og på et av dem ser du en morsom drage som er laget av Pay Two. Pay Two er en kjent graffitikunstner i Norge og jeg har vært så heldig å få lov til å intervjue han.
Men først noen bilder som viser Pay Two i aksjon.

Pay Two i aksjon - Copyright Pay Two

Pay Two i aksjon - Copyright Pay Two

live-bodømolotow-action

– Kan du fortelle litt om deg selv og bakgrunnen din?

Pay Two – Startet med breaking og graffiti i 1984, da fikk jeg også navnet Pay Two (Pay2). Jeg representerer Atomic B-Boys, Breaklife, DCArtists og TMC. 2009 marker 25-års jubileet mitt både som writer og breaker.

– Utfra bildene jeg har sett på bloggen din og på Flickr, ser jeg at du har holdt på med graffiti i mange år. Kan du si noe om hvorfor du begynte med det? Er forresten ikke sikker på om graffiti er riktig betegnelse, så du må bare rette på meg.

Pay Two – Som sagt startet jeg i 1984, hovedsaklig på grunn av at det var noe nytt som ingen visste noe om eller kunne her til lands. Hip hop ble liksom presentert for oss her i Europa som en «ferdig pakke», med dans, musikk og kunst. Jeg danset Michael Jackson og discodans, spilte trommer og gikk på langrenn når hip hop kom til Norge, valget var da liksom ikke vanskelig for en 13-åring kan man si.

– Hva inspirerer deg?

Pay Two – En stor inspirasjonskilde er, og har alltid vært, og se andre breake eller se andres piecer. Ellers kan det være hva som helst, men stillhet har vist seg å være ganske bra, hehe.. Bokstaver, farger og former er alltid inspirerende, uansett hvor det dukker opp..

– Hvordan går du frem når du skal lage noe? Ta Baby-Dragon f.eks. Tegnet du den på vanlig papir først?

Pay Two – Fremgangsmåten er å lage en skisse på ett ark e.l., så må man finne ut hvilke farger man skal ha og gå til anskaffelse av spraybokser og dyser osv.. Når utstyret er klart burde man grunne veggen, da er det lettere og se hva man lager i tillegg til at fargene blir riktige og sitter bra. Så skisser man opp med spray rett på veggen, fyller i fargene og lager konturer osv..

– Såkalt lovlig kontra ulovlig graffiti. Har du motforestillinger i forhold til å lage graffiti på andres eiendom?

Pay Two – Graffiti i seg selv er ikke ulovlig. I utgangspunktet er det like ulovlig som å f.eks. male rommet ditt. Det er med én gang det blir malt ett sted hvor ingen har gitt tillatelse at det blir ulovlig. Ordet Graffiti betyr kort fortalt skriften på veggen. Det betyr ikke vandalisme eller hærverk.
Ordet Graffiti er en fellesbetegnelse for masse ting, akkurat som ordet sport er en fellesbetegnelse. Det vil si at gjør du en tag, så har du bedrevet graffiti. Ordet «tagging» er ett medieskapt begrep her i Norge. Det er bevisst skrevet med to g´er, noe som gjør at det blir negativt ladet, samme som f.eks. dritt.
Uttrykk som: «graffiti er fint, men tagging er stygt», blir da helt feil. Alt er graffiti. Spørsmålet det heller burde dreie seg om, er om det er kunst eller hærverk.
Jeg har aldri bedrevet herværk og jeg er stolt av å si at jeg er en writer (graffitiwriter, graffiti artist, graffiti kunstner). Lovlig eller ulovlig graffiti skiller jeg ikke så mye på, jeg ser bare på om tag´en/throw up´en/piecen er bra eller ikke. Akkurat samme som jeg tenker når jeg ser en eller annen reklame i bybildet. Forsøpling eller forskjønning?

– Blitt bøtelagt noen gang, forresten? 😉 I Oslo er det jo ganske høye bøter.

Pay Two – Aldri blitt bøtelagt

– Oppdrag – f.eks.i Brenneriveien/Ingens gate. Evt. andre steder i Oslo.

Pay Two – Er litt usikker på hva du mener, men jeg har gjort oppdrag i hele Norge. Alt fra Oslo Sporveier (!) til NRK, Coca Cola, Sprite, Maihaugen, Tusenfryd, Big Brother osvosv.. Altfor mye og ramse opp her gitt.. Forresten, det stemmer at jeg har malt i Brenneriveien og at det er meg som har malt figuren der også ja..
(Min kommentar: Gjelder figuren her: Flickr)

– Gamlebyen Skateboardpark. Jeg har lest at du bl.annet står bak bloggen deres.

Pay Two – gamlebyengraffiti.blogspot.com er det jeg som driver ja. Jeg startet den for å få rydda litt opp i hva som skjer der når det kommer til graffiti. I tillegg «lever» liksom piecene lenger.

Og her er bildene Pay Two har sendt meg av en del av graffitikunsten sin! Enjoy!
Om du klikker på dem kan du se dem i stort format og som slideshow.

Copyright Pay Two

Copyright Pay Two

pay2-11.04.09pay2bergartCopyright Pay Twochewie-n-han-lonsjr-2p2-frght

Alle bildene i denne posten er Copyright Pay Two og kan ikke brukes uten hans tillatelse. Du kan se mere av hans graffitikunst på hjemmesiden hans: Pay Two Anbefales!

Tusen takk til Pay Two for all hjelp med innlegget og for bildene!

6 kommentarer tilHils på Pay Two!

 • Flott interviue, også fikk jeg rydda opp i min feiloppfatning om tagg. (altså, jeg misliker fremdeles det jeg kaller en tag, men jeg skjønner nå at det ikke heter en tag *ler*)

  Skikkelige veggbilder som dette er imponerende og inspirerende, og beriker så absolutt 🙂
  .-= anne – moseplassen´s last blog ..“Svart” kornblomst. =-.

  • Ja, er han ikke flott så vet ikke jeg hva! 😉 Lager så mye fargerikt og fint. Jeg falt for det ekornet der. Jeg skjønner godt hva du mener når det gjelder tag.

 • stor stjerne til deg, spennende 😀

  på gangveien til sandvika langs sandvikselven møter man på en del graffiti under broovergangene …

  det er lett å se hva som er bra, uansett bra eller dårlig, det er som regel blitt overtaget med kruseduller, enkle signaturer som jeg oppfatter som søppel og noe som jeg synes er respektløst fordi det ikke ligger noe gjennomtenkt ønske om å dekorere eller «make a statement» bak … jeg er ikke imot at man sprayer over andre, men da må det nye ha verdi i seg selv og en innøvd strek er ikke nok !!!

  med jevne mellomrom ser jeg nye ferske graffities som lyser opp i hverdagen 🙂

  herlig innblikk i PAY2´s arbeid J;_)))
  .-= EgoIST´s last blog ..måne og katzenjammer =-.

  • Synes Pay Two er en fyr med fine tanker i hodet. 😉 Og at han er stolt av det han har laget skjønner jeg godt.
   Ja, det er en del kruseduller ute og går. Og mye fint blir malt over av andre graffitikunstnere. Men det er jo slik det skal være, selv om jeg personlig ikke alltid synes det nye er bra. Det lyser absolutt opp!
   Takk skal du ha!

 • Goal.AIO

  Pay 2 er legende.