A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Swingende damer og kakemonser

Det minker drastisk med kaker på bordet som er satt ut utenfor den nyåpnede butikken til Pascal i Bygdøy allé. Hva skal den unge mannen i kassa gjøre? Gå inn for å hente mere eller ta i mot betaling fra de som står i kø?

Markedsdag i Bygdøy allé - utenfor den nyåpnede butikken til Pascal

Redningen kommer. Pascal selv dukker opp innenfra med smaksprøver og påfyll.

Markedsdag i Bygdøy allé - utenfor den nyåpnede butikken til Pascal

Markedsdag i Bygdøy allé - utenfor den nyåpnede butikken til Pascal

Det er markedsdag i Bygdøy allé og gaten er stengt for biler og busser. Det kjennes underlig å kunne spasere midt i gatelegemet. Jeg hører musikk det swinger av og nesten oppe ved Frogner kirke synger Laila Dalseth sammen med Per Borthen Swing Department.

Markedsdag i Bygdøy allé - Laila Dalseth med Per Borthen Swing Department Ltd

Det er skikkelig stemning ute og været er arrangøren heldig med. Mange stopper for å høre på og bandet høster fortjent applaus mellom hvert nummer.

Markedsdag i Bygdøy allé - Laila Dalseth med Per Borthen Swing Department Ltd

Litt lenger ned i gaten er det mulig å få kjøpt lange sure godteslanger. Jeg er innmari glad i sånt, dessverre.

Markedsdag i Bygdøy allé - godterier

De fleste av butikkene i gaten har benyttet sjansen og tilbyr varer fra utsiden. Langbrecke bok-og papirhandel har flere bord med bøker på tilbud. Langbrecke har solgt bøker og rekvisita i Bygdøy allé siden 1916 og må vel være en av de eldste i byen.

Markedsdag i Bygdøy allé - utenfor Langbrecke

Tidligere innlegg om Pascal: Franske fornemmelser og Noen blikk på Henrik Ibsens gate

12 kommentarer tilSwingende damer og kakemonser

 • Å så deilig en stemningsbewskrivelse i ord og bilder. Jeg elsker slike byglimt som dette. Noe av det beste jeg gjør et å rusle langs boder og mellom virvar på slike summende steder som dette. SYns du har fanget sjarm og sjel her. Kjempedeilig!

 • Flott bildefortelling igjen fra deg om livet i Oslo… veldig morsomt me slike glimt siden jeg ikke lenger har anledning til å vandre rundt der selv.

 • Et kjempemessig og stemningsfullt innlegg fra din kant nok en gang!!
  Kan tenke meg det føltes snodig å kunne gå midt i Bygdøy allé. Selv hadde jeg antagelig av gammel vane holdt meg på fortauet. 😉

 • Så mye der har som skjer i Oslo.Kjempekoselig både å lese om og se de fine bildene.
  Du spurte om vi ikke hadde to hunder.Jo,vi hadde det,men for ca.tre uker siden måtte vi ta bort Toya.Hun var blitt en hund som bet,både barn og voksne,og etter hvert ble det så galt at vi så ingen annen utvei enn å ta henne bort.Helt forferdelig,for mot oss var hun jo bare god.Men vi turte rett og slett ikke ha henne lenger,det var blitt for mange ekle episoder.
  Så nå har vi bare Titti,og hun er blitt mye roligere siden hun ble alene,for Toya var en veldig dominant hund som underkuet henne veldig.
  Ønsker deg en fin ny uke.
  Klem fra meg:o)

  • Tusen takk!
   Ja, jeg ble så overrasket da jeg så at du hadde endret navn på bloggen også. Veldig trist når noe slikt som du forteller om skjer, men dere har nok gjort det rette selv om det er vondt.

 • Hyggelig med slike dager, bare gå å se i boder,se på livet, og kanskje gjør man noen kupp også 🙂 Flott rapport fra Bygdøy allè 🙂

  • Ja, det hender man kan. Jeg selv er veldig glad i å lese og må alltid sjekke hva bokhandlene legger ut.
   Takk for kommentar!

 • Du er så flink til dette, Anne-Sophie! Jeg koser meg med reportasjene dine 😀