A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

* Kort hverdagsglimt fra Oslo *

Vi er i Bjølsenparken. Vi har en bærepose med oss og plukker den omtrent kvart full av brennesle. Inntil gjerdet mot kolonihagen er det mengdevis av den.

Tilbake i Reiret skyller vi bladene godt i vann før vi klipper dem grovt med saksen. Så legger vi det i kokende vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Kikker i kjøleskapet for å se hva vi kan putte oppi kjelen. Vi har purre og gulrøtter. Da tar vi det. Vasker purren godt og bruker alt det grønne på den. Et par gulrøtter deles opp i passende små biter og lander i vannet sammen med purren og brenneslen. Vi lager meljevning av byggmel og har i sammen med fløte, en god klump meierismør, litt basilikum og oregano. Lar det koke opp og så smaker vi det til med litt salt.

Hjemmelaget brød har vi også.

Noen ganger er det godt å leve!

8 kommentarer til* Kort hverdagsglimt fra Oslo *

 • Maria Mytterist

  Dette må jeg prøve! 🙂

 • arne

  Neslesuppe er så godt!

  Du får meg til å gå i barndommen, Anne-Sophie, mor lagde ofte neslesuppe på denne tiden av året (og karvekålsuppe, enda bedre). Hun var helt rå til å plukke brennesler uten hansker, hun brente seg aldri.

 • Anne-Sophie

  Mytteristen: Gjør det! Innmari godt!

  Arne: Hyggelig å gå i barndommen noen ganger. 🙂 Ja, karvekålsuppe er også godt. Vet ikke om folk lager sånt mer.
  Hun hadde taket på det, skjønner jeg.

 • Superhue

  Spiste brenneneslesuppe forrige helg her hjemme, men den var laget på fløtejevning. Nydelig smak og god og mettende. Ekstra godt når det kommer fra egen hage;)

 • Ivar

  Hjemmelaget brød er iallefall godt da, selv om det er flere år siden sist jeg hadde det… har ikke prøvd brennesle suppe…

 • Anne-Sophie

  Superhue: Ah! Høres deilig ut!

  Ivar: Å bake brød er morsomt. For meg. Ler! Godt er det, ja.

 • fotoboksen

  Smiler stort til deg.. JA, noen ganger er det virkelig godt å leve. 🙂

 • Anne-Sophie

  Inger-Johanne: Ja, ikke sant!?