A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Velkommen til Fjordbyen Oslo!

Fjordbyen

Tvillingtårnene

16 kommentarer tilVelkommen til Fjordbyen Oslo!

 • Svein

  Vet ikke hva de 2 tårnene er, annet enn at de minner om 11.september. Får håpe de ikke skal være så stygge… Men du har jo også foto-dokumentert svært mange flotte bygg. Men vi klarer vel ikke slikt nå for tiden.

 • Anne-Sophie

  Svein: Ja, de gjør det. Det står to til rett bortenfor også. Jeg tror dette er en slags støttepillarer til den nye trafikkmaskinen som skal endre hele Bjørvika-området.
  Takk skal du ha!

 • Helgespresso

  Flott at du registrerer slike ting. Et godt innlegg i diskusjon om byarkitektur.

 • Anemone

  Ditt øverset bilde Anne-Sofie var bare SÅ utrolig bra!!!

 • Ithil

  Jeg er enig med Anemone! Sannelig har Oslo sin egen «skyline» 😀 Jeg liker alle de rette linjene i bildet.

 • Anne-Sophie

  Helge: Jeg synes det er skremmende å se hvilken vei utviklingen av det offentlige byrommet tar. Det meste av byggeaktiviteten i nærheten av Opera`en består av høyhus som skal inneholde kontorer. For noen dager siden var jeg nede i Gamlebyen/Grønland for å se hvordan blokkrekkene tar seg ut fra den siden. Folk som bor der blir stengt ute fra fjorden. Hvordan det ser ut i det offentlige rom påvirker jo oss som bor og ferdes her.

  Anemone: Takk! Jeg synes det ble ganske bra. Det var disig den dagen jeg tok disse bildene.

  Ithil: Ja, vi begynner å få en skylone, ser det også godt når man er nede på Opera`en. Takk skal du ha!

 • VALKYRIEN

  Flotte bilder med flotte linjer!
  Har sett de TwinTower tårnene, og mener å ha hørt på radio at de er en type lufteanlegg for hele tunnellsystemet borti kroken der…..Og at en kunstner har sagt seg villig til litt utsmykking med lys…Litt usikker på om jeg husker riktig.

  Slik de er i dag er de ikke akkurat pene nei! Men stilige bilder ble det!

 • arne

  Jeg håper også som deg at Bjørvikabyggene, denne barcoden (strekkoden) som de kaller det på arkitektspråk, ikke blir så dominerende som jeg frykter. Det virker som om de som har vedtatt dette har ikke vært altfor mange ganger på befaring på Grønland og Tøyen. Fint at du dokumenterer.

  Og gratulerer med dagen, Anne-Sophie!

 • Ivar

  Det andre minner litt om de «twin towers» ja, håper at Valkyrien husker rett og at de blir litt pyntet på…

  Ellers er det første flottt og det er litt morsomt for meg å kikke på, slik at jeg kan se utviklingen der etter at jeg flyttet ut…

 • CamKarMir

  Jeg tror og håper sluttresultatene blir vakrere enn dette. Du tar vel et «etter-bilde» også?

 • Anne på Moseplassen

  det ble vel lyst ut en konkurranse for de luftetårna ja, husker ikke hvem som vant.

  Det første bildet var lekkert, nydelige farger 🙂

 • John

  Ja blir det ikke flått…;)
  Hvis jeg ikke tar feil så er disse tårnene luftetårn til utlufting av eksos fra den nye Bjørvika tunnelen. Enn så lenge så er det noe pene eksosrør 🙂

 • Anne-Sophie

  Valkyrien: Lufteanlegg som skal pyntes av en kunstner. Hjelpe og trøste! Jaja… det kan ikke bli verre enn det er nå.
  Arne: Jeg trodde i mitt enfold at politikere gikk på befaring. 😉 Takk for gratulasjonen, Arne!
  Ivar: Ja, de minner om Twin Towers. Det er til å få frysninger av. Morsomt at du sier du synes det er artig å se.
  Jeg vet ikke om du bodde i Oslo, men uansett betyr vel hovedstaden noe for de fleste.
  CamKarMir: Vi får leve i håpet. Etterbilde kommer nok om jeg lever så lenge.
  Anne på Moseplassen: Det er tydelig at jeg ikke har fått med meg alt om disse tårnene.
  John: Luftetårn, ja. Litt av noen eksosrør!

  Tusen takk til dere alle for kommentarer!

 • Rune

  Litt skremmende å se hvordan de bygger seg i høyden og stenger alt og alle «ute». Og de store eksosrørene var jo «pene», så de for en stund siden og har i grunn lurt på hva det var for noe. Kanskje litt lite oppfinnsomt i 2009 med en slik løsning men… Det første bildet var veldig flott!

 • Anne-Sophie

  Rune: Ja, jeg synes også det. Takk skal du ha!

 • […] Eller ikke helt herfra. Forrige gang viste jeg bilder tatt fra Kongsveien. Det var i mars måned. Velkommen til Fjordbyen Oslo! I dag har jeg beveget meg til Ekebergrestauranten og får et noe annet overblikk. Dessuten ser det […]