A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Aschehougvillaen

Aschehougvillaen ligger inni en stor og velstelt hage på hjørnet av Hafrsfjordgate og Drammensveien og huset har adresse Drammensveien 99. Forleggeren William Nygaard d.e. (1865–1952) kjøpte det i 1894 og flyttet inn med familen sin. Hvor lenge det fungerte som privatbolig vet jeg ikke. I dag er villaen kjent på grunn av den årlige hagefesten som arrangeres av Aschehoug forlag. Enten er du invitert, eller så er du bare ikke kjendis.

Aschehougvillaen

Her er selve inngangspartiet. Huset har en svært spesiell farge, kan den kalles orange?

Aschehougvillaen

Detalj fra forsiden

7 kommentarer tilAschehougvillaen

 • VALKYRIEN

  Veldig vakkert bygg det der! Og flott ivaretatt! Vet neimen ikke hva slags farge det kan være, den ser veldig høstlig ut. Stilig og uvanlig synes jeg! Og nydelig fotografert!

 • VALKYRIEN

  Glemte jo å gratulere med dagen da – men som jeg sa på en annen blogg; er ikke så veeeldig opptatt av den lenger – men den er jo der! Og den trengs for å sette søkelyset på endel forskjeller den dag i dag!

 • Anne-Sophie

  Valkyrien: Ja den er flott! Akkurat den dagen jeg tok de to øverste bildene var det fint lys ute og da ser det ekstra pent ut.
  Gratulerer selv!

 • Anemone

  He he, har en gammelkjæreste som bor i hans gamle leilighet i Eiksmarka jeg. Hadde HAN akselrert til en slik bolig, hadde jeg kanskje angret for at han var såkalt «gammel»….., nesj…, var ingenting å samle på selv om han hadde bodd i kongens slott i grunn…, fikk meg aldri til å slappe av i hans nærhet, alt for stiv…

 • Anne-Sophie

  Anemone: Ja, altså nå blir jeg veldig forvirret her! Ler! Du snakker kanskje om han som leder forlaget nå. Han er da flott! 😉

 • John

  Det er ikke mye å utsette på dette huset A-S 🙂

 • Anne-Sophie

  John: Nei, det er ikke det! Tenk at et sånt digert hus har vært privatbolig.