A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Jeg innbiller meg det er Wall E som gjør at jeg i dag synes Fjordbyen er vakker!

DSC_4693

Eller er det sola som gjør det? Jeg vet ikke. Jeg har vist utsiktsbilder herfra før. Eller ikke helt herfra. Forrige gang viste jeg bilder tatt fra Kongsveien. Det var i mars måned. Velkommen til Fjordbyen Oslo! I dag har jeg beveget meg til Ekebergrestauranten og får et noe annet overblikk. Dessuten ser det meste bedre ut i sommerhalvåret. Jeg kommer med bilder fra Ekebergrestauranten senere, forresten.
Havnelageret og InnvikOperaenPostgirobygget og SAS-hotelletVannspeilet
Hva er pent og hva er stygt? Jeg vet ikke. Er tårnet stygt? Ubetinget ja! etter min smak.
Bildet av tårnet er tatt nede fra Kongsveien.
Tvillingtårnet

Jeg har forresten fått flere tilbakemeldinger på at jeg nesten bare viser bilder av vakre ting fra Oslo og ikke ser at byen består både av containere og folk som tigger på gaten. Til det siste vil jeg gjerne si at jeg ikke stiller meg likegyldig til all den sosiale nød jeg ser i byen. Men det er en annen blogg! Denne bloggen handler ikke om det.

17 kommentarer tilJeg innbiller meg det er Wall E som gjør at jeg i dag synes Fjordbyen er vakker!

 • De tårnene er jo ikke pene, men de skulle vel fylles med noe dyr kunst, skulle de ikke? Var maten god?

 • Walle var jo ett kult bilde da, likte godt det av Walle og jeg. de to store tårnene var ikke der sist jeg var i Oslo.

 • Walle var et tøft bilde. Tårnene skulle ikke vært bygd 🙂

 • Wall E kunne lette ha blitt filmet inn i deler av Oslo 🙂 Det skjer mye endringer hos dere, men disse tårna funderer jeg litt på, de må jo ha blitt vedtatt på et julebord eller over en kaffekopp ned fjellsiden på Gautefall i januar med ski på beina…skremmende.
  Men eller så er det mye flott å se. 🙂 Flotte bilder som alltid Anne Sophie!

 • jeg synes ikke de er stygge, men pene er de ikke. Men de er praktiske 😉 Dessuten så skal de altså utsmykkes, så vi får se.

  Ellers: Bloggen din er flott, det er ikke din jobb å raportere alt som skjer.
  Å kritisere deg fordi bloggen din ikke handler om sosial nød blir jo helt feil, hvorfor skal alt handle om alt?

 • En ting som slår meg når jeg ser byen herfra, er at det som stenger (gamle)byen fra sjøen, er, i tillegg til barcodebyggene, alle jernbanesporene. Som det sikkert ville vært helt umulig å flytte.

  Fint å se byen herfra, Anne-Sophie, og du skal nok se at tårnene vil fungere annerledes etter at Lars Ramberg har gjort sitt kunstprosjekt med dem. Men jeg er enig i at de ikke er så vakre nå, akkurat.

  • Må tilstå at jeg har sans for jernbanesporene, jeg. jernbanespor og tog har alltid hatt en form for tiltrekning for meg helt siden jeg var barn. Ler!

   Skal skrive meg bak øret navnet på vedkommende, så fint at du vet det! Takk skal du ha!

 • Joda, jeg syns også tog er fint, har vokst opp rett ved en jernbanestasjon, men sporene er med på å gjøre det kronglete å komme seg til vannet fra Grønland, for eksempel.

 • Utrolige flotte bilder. Nei, det tårnet er ikke akkurat det vakreste.. Ler.. Men mye er veldig vakkert.
  Jeg ser at jeg har ikke vært inne på denne bloggen så mye, har visst gått glipp av mye her jeg.. Hvor ble det av den andre bloggen da.. Dette er jo fra august.. Rotehue som jeg er nå.. 🙂

 • Trond

  Arne, du har forhåpentligvis nå fått med deg at det er i ferd med å komme en gangbro over togskinnene som vil knytte Grønland til fjorden (Stasjonsallmenningen). Faktisk vil den bli lettere tilgjengelig for beboerne på Grønland enn den noen gang har vært! Ironisk når man ser på all negatviteten som spys ut om Fjordbyen. Jeg er også spent på å høre begrunnelsen for hvorfor Barcode stenger Grønland ute fra fjorden. Akkurat hva er det det stenges for? En utsikt mot vannet som uansett aldri har eksistert?

  Og beboerne i kommunistblokkene på Enerhaugen klager på «høyhusa» i Barcode-rekka. En liten gruppe mennnesker som bor i høyhus klager altså på at nye høyhus vil ta fra dem en utsikt ingen andre har. Der tror jeg vi er farlig nær selve definisjonen på ironi.