A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Nedstigningstårn. Igjen.

Nedstigningstårn på hjørnet Frognerveien - Eckersbergsgate

Nedstigningstårn på hjørnet Frognerveien - Eckersbergsgate

Nedstigningstårnet på hjørnet av Frognerveien – Eckersbergsgate har nylig kledd av seg. Hun har vært godt pakket inn for ikke å bli skadet i forbindelse med veiarbeider som har foregått i området. Jeg ble veldig glad da jeg så hun ble så godt tatt vare på. For hun og de andre gamle tårnene har jo blitt reddet med et skrik.


Nedstigningstårn på hjørnet Løvenskiolds gate -  Balders gateNedstigningstårn på hjørnet Frognerveien -  Kruses gateNedstigningstårn Bygdøy allé  - Thomas Heftyes gate
Bildene er fra venstre mot høyre; Løvenskiolds gate/Balders gate, Kruses gate/Frognerveien og Bygdøy allé/Thomas Heftyes gate.
Etter at jeg så det første røde nedstigningstårnet, ser jeg dem flere steder. De eldste av dem er tidstypiske støpejernskonstruksjoner med vakre detaljer. Særlig de røde. For de finnes i helt grønt også. De eldste tårnene er tegnet av kommunearkitekt Balthazar Lange rundt 1912 mens en del av de andre ble tegnet av etterfølgeren Harald Aars i perioden 1920-1940.

Det har vært en masse styr rundt nedstigningstårn og reklametårn her i Oslo. Det finnes også en egen nettside som jobber under parolen «Nei til lysreklametårn i Oslo». Nettstedet heter stans!no
Vet du hvordan et reklametårn ser ut? Selv mangler jeg ord for å beskrive dem. Dette er et av de som ligger rett ved Bygdøy allé.

Reklametårn

Reklametårn

Tidligere post om nedstigningstårn: Og når vi først er i Bygdøy allé – noen som vet?

12 kommentarer tilNedstigningstårn. Igjen.