A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ro, ro til fiskeskjær

I posten Noen blikk på Henrik Ibsens gate nevner en person i kommentarfeltet kunstverket “Sildefiske” av Rolf Nesch og undret seg på om det var fjernet fra Ind-Eks-huset. Jeg var og så etter for noen dager siden fra utsiden og den var der fremdeles. Da jeg var der, var det stengt.
I dag tar jeg meg en tur dit igjen og spør vakten i resepsjonen om jeg kan få ta bilder av det.

"Sildefiske" av Rolf Nesch

Du kan se bildene som slideshow når du klikker på dem.

"Sildefiske" av Rolf Nesch

Bildene yter ikke kunstverket rettferdighet, dessverre. Fargene og mønstrene er så vakre og slående.

"Sildefiske" av Rolf Nesch

«Sildefiske» er 11 meter bredt og 3 meter høyt. Nesch fullførte verket i 1965.

Jeg spør vakten om det er mange besøkende som spør om lov til å se på det, men det er det visst ikke.


Vis større kart

18 kommentarer tilRo, ro til fiskeskjær

 • Han var nok en stor kunstner Rolf Nesch!

 • Han var nok en stor kunstner Rolf Nesch !

 • Så fine bilder du tar!

  Jeg fikk lyst til å prøve å svare på hvorfor det første bildet i posten din ble litt uklart. Det første bildet i bloggposten er uklart fordi du har «dratt det større» manuelt med musen (antar jeg), bildet er nemlig egentlig 300×195 piksler, men det vises som om det var 525×341 piksler. For at bildet ikke skal bli uklart, må du altså ikke endre på størrelsen manuelt (i hvert fall ikke gjøre bildet større enn størrelsen du valgte da du satt det inn), men kun bruke en av standardstørrelsene du har å velge mellom (egentlig litt dumt at det ikke er flere standardstørrelser å velge mellom, kanskje noen andre har tips til hvordan man kan få flere valg der?).

  Så fikk jeg lyst til å tipse deg om Shadowbox, for jeg vet du har den installert, men bildene dine bruker jo ikke funksjonen enda: For å få Shadowsbox til å fungere, må du lenke bildet til originalstørrelsen. Dette gjøres i vinduet du får opp når du skal sette inn et bilde i bloggposten. Der har du noe som heter «Link URL», til høyre for den kan du klikke på knappen som heter «File URL», og da blir bildet automatisk lenket til originalstørrelsen, og Shadowbox vil da fungere når du publiserer bildet (dvs. man kan klikke på det og få opp den originale størrelsen i Shadowbox).

  Uff, dette ble en lang kommentar! Men jeg håper du kan få noen flere og bedre tips av andre WordPress-brukere, for jeg bruker ikke WordPress til vanlig selv og kan derfor ikke så mye om det.

 • Takk for opplysningen. Da kan jeg altså stikke over og spørre om lov til å se det når jeg er på de kanter.

 • Spennende og dramatisk …

  kanskje det kommer flere nå som det er kringkastet på nettet

  J;_)))

 • Det der var litt av et kunstverk.

 • Det er så fint, det verket, og bra at det fortsatt er der, jeg leste også at det kunne bli fjernet på et tidspunkt. Får nok ta meg en tur og se det igjen, MANGE år siden jeg så det sist, live. Vakte oppsikt da det kom, husker jeg.

  • Ja, det var virkelig artig å se det i virkeligheten. Du bør ta deg en tur; tror du må gjøre det på dagtid ettersom det er et kontorbygg.

 • Dette ser ut som et storlagent kunstverk ja… bra du fikk tatt noen bilder slik at jeg fikk se det og..

 • Virkelig flott å se! Har nok ikke sett det selv. Når jeg forstørret bildene var det jo utrolig flotte detaljer som kom frem!

  • Ja, det er virkelig vakkert! Nå har jeg endelig funnet ut av hvordan bildene settes riktig inn, så jeg skal se om jeg får endret på dette innlegget.

 • Du verden. Som den åndsamøben jeg er, har jeg ikke hørt om NEsch. Men kunstverket var virkelig spennende. Syns du har fanget det på en spennende måte. Får lyst til å stikke innom neste gang jeg er i Tigerstaden. Skal dit i slutten av juni for å la Daxeé få kjenne på følelsen av å fly før han blir så gammel at det blir skummelt. Og så skal han bli vant til byens ståk og støy uten å bli redd av den grunn. Den skal tidlig krøkes osv.
  Og dermed var jeg kommet helt på villspor….
  Takk for titten, Anne-Sophie!

  • Utfra mitt kjennskap til deg kan jeg ikke si jeg ser på deg som en åndsamøbe. Ler!
   Næh! Ta med lille Daxeé til storbyen. Det blir tøft. Det er bare hyggelig at du kommer på villspor i kommentarfeltet, Ståle.