A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Katten min har sluttet å bruke doen sin!

Armani

Armani

Herlighet så ekkelt. Armani er to og et halvt år nå og har vært renslig siden han kom i hus som kattunge. I det siste har han omtrent ikke benyttet toalettet sitt når han tisser. I stedet er det stadig vanndammer ved døren ut til verandaen.
Jeg har vært og snakket med en dame i dyrebutikken og hun sa at katter ofte gjør slik dersom det har skjedd endringer i livet til eieren, for eksempel. Hun anbefalte meg noe som heter Get off til å spraye der han har tisset. Etter å ha vasket, selvsagt.

Det er forresten ikke lett å være katt og ikke kunne si fra hva han mener. Hos Dyrlegenett leser jeg følgende:

Noen ganger kan en husrein katt som er opplært til å bruke avføringskasse helt slutte å bruke denne. Den finner en annen plass i huset å gjøre fra seg på. Dette betyr vanligvis at katten er misfornøyd med avføringskassen. Katter er selektive på hvor de gjør fra seg. De liker å gjøre fra seg på en ren, rolig og usjenert plass. Dersom avføringskassen er skitten, står for nært sove- eller spiseplassen eller er plassert med fritt innsyn fra stua, kan det hende at katten nekter å bruke den. Noen ganger kan det være tilstrekkelig å fylle kassen med et dypere strølag, eventuelt å bytte strøtypen. Denne oppførselen er helt forskjellig fra markeringstrangen.

Misfornøyd!? At det går an! 😉 Etter min mening har han ingen grunn til å klage på rengjøringen.
Nå har jeg vasket gulvet – igjen – og sprayet med Get off. Jeg håper virkelig at det fungerer.

19 kommentarer tilKatten min har sluttet å bruke doen sin!

 • Karina

  Hei.

  Hund og katt er forskjellige vesener men… Jeg har nylig opplevet at min kjære plutselig i en alder av 4 år begynte å tisse inne. Dette skjønte vi lite av, hun har vært renslig hele tiden.
  Vi så det litt an for å se om det var hormonellt, men det var det ikke og det begynte å skje hyppigere. Rett til veterinær og der ble det konstantert urinveisinfeksjon.
  Altså dette kan være sykdomsrelatert. Vi fikk også beskjed om at slik kan skje i forbindelse med livmorbetennelser. Jeg hadde fulgt nøye med på hans allmenntilstand og om det skjer igjen, vel.. Da hadde jeg oppsøkt veterinær.

 • Huff da… det var dumt.. Men får håpe på at «Get off» vil fungere. Jeg kjøpte vanlig sand fra matforretninger før, men syntes det fort ble lukt.. Så jeg skiftet (lenge siden) til luktfri sand, og den klumper seg også. Den er bra! Tiss blir til harde baller, som er enkle å fjerne. Og alltid ren lukt! Ja, den siste jeg kjøpte lukter det til og med parfyme av, nokså sterk etter min mening, som jeg kjøpte i Sverige, Nordby. Den heter «Ever Clean». Ellers har de på Zoo-butikker. Men du har kanskje allerede slik klumpfri sand, for alt hva jeg vet…. Skjønn katt du har forresten! 🙂

 • Forresten kan jeg også anbefale Catnip i dråpeform, som man får kjøpt på Zoo-butikker. Pusa her blir helt kosete når jeg tar noen dråper på leketøybamsen eller musa 🙂 Den kan man også ta i kattedoet… kanskje Armani vil synes det er ok?….. 🙂

 • Katter er rare… Den ene katten vår, Theodor, er så enormt fin på det! Er det liiiitt skittent i kassa, hyler han og bærer seg, så vi til slutt står på pinne for ham og skifter sand. Dette skjer gjerne midt på natta.
  Katter er veldig sensitive når det kommer til dogåing altså. Men jeg tror jeg ville anbefalt deg å snakke med en vetrinær. Det kan være så mye rart som er galt når en katt plutselig begynner å gjøre fra seg utenfor kassa. Det kan være urinveisinfeksjon for eksempel. Kan være fint å sjekke det ut før du setter i gang med alle mulige tiltak med bytte av sand og kattemynte og sånt. 🙂 Lykke til og håper det ordner seg for pus og deg!

 • SÅ Armani er ikke helt fornøyd med kassen sin lenger, håper dere kommer til enighet igjen, ikke noe gøy når det blir slik 🙂

 • Disse dyra du,de finner no på det utroligste.Håper dere finner ut av det så du slipper å vaske etter den noe mer.
  Men vi tåler mye av dyrene våre,livet hadde ikke vært det samme uten dem.
  Ha en fin dag!

 • Hvis han markerer mer enn vanlig – eller tisser mer en vanlig, så kan han jo ha en infeksjon eller noe og det er ikke sikkert han rekker tissekassen. Det hadde min ene pus. En liten urinveisinfeksjon og den tisset plutselig bare inne – enda den hadde mulighet til å gå ut når som helst.
  Nydelig bilde av pusen her. Har du sett bildene av min nybarberte Todd da? (inne på bloggen min litt ned på siden)

 • Nå har det gått noen dager og etter at jeg begynte med «Get off» har han sluttet med det. Han er tilbake til normalen, ser det ut til Jeg holder litt ekstra øye med han for sikkerhets skyld.
  Skal se på den nybarberte nå. Ler!

 • åå, for en nydelig katt da!
  Godt å se at han har sluttet med den alternative tissingen sin 🙂

 • Så flott han er 🙂
  Bra at han har sluttet å tisse på gulvet, da. Vår gamle Mio har også kasse, og som de andre sier: er ikke kassen hans ren, vil han ikke bruke den. Men han reagerer også på stress. Hvis det er mye uro, tisser han plutselig på gulvet et annet sted i stedet. Jeg flytter ofte kassen hans til et sted hvor det er veeeldig rolig. Og da flytter han straks etter den og er husren i noen måneder igjen.

 • Katta i kassa…

  Den nye hybelen til Armani
  ……