A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ubetydelig om Svolder gate 7

Jeg finner veldig lite om Svolder gate 7 i bøker eller på nettet. Det eneste stedet huset spesifikt er nevnt, er hos Arc! Det er listet opp som et av arkitekt Julius Johannessen Foseids arbeider. Huset er oppført i perioden 1894-95, står det. Og det var det.

Svolder gate 7 på Skillebekk

Huset er velstelt. Det har to innganger, den ene er hovedinngangen som ligger i Gabels gate og så er det inngang til baktrappen fra selve Svolder gate rundt hjørnet.

Svolder gate 7 på Skillebekk

Sysifos har bodd i dette huset. Han hadde egen kurv utenfor døren til baktrappen slik at han kunne ligge i den når han ventet på at eieren fikk låst opp og sluppet han inn i oppgangen. Det var ikke alltid han ventet uten å si fra. Neida, det hendte han ga høylytt uttrykk for sin misnøye med å vente. Og da kunne det være at en av beboerne forbarmet seg over han og gikk ned for å låse opp.
Sysifos`dager fikk en brå slutt. Han hadde i grunnen to valg når det gjaldt hvordan hans dager skulle ende. Han kunne velge å bli påkjørt av toget eller av en bil på E18 langs Frognerstranda. Han valgte seg E18.

Svolder gate 7 på Skillebekk

Sylvester har også bodd i Svolder gate 7. Han var i mest opptatt av å se på seg selv i speilet og det kommer det ikke så mye godt ut av. En vakker dag ble han funnet på gulvet stiv som en pinne og det var ikke mulig å få liv i ham.

Trist? Ja, jeg vet ikke. Ubetydelig? Ja. Det står jo i overskriften, gjør det ikke? 😉

8 kommentarer tilUbetydelig om Svolder gate 7

 • arne

  Det er jo et staselig bygg og den står da faktisk på byantikvarens gule liste, der står det bevaringsverdig.

  Men det var da veldig trist med Sisyfos og Silvestre. Det er et vanskelig liv for dyr her i byen (skjønt Silvestre var kanskje ikke veldig mange turer utenfor buret sitt?

 • Anne-Sophie

  Arne: Flott bygning,ja. 🙂 Jeg visste ikke at den står på listen over bevaringsverdige hus.

  Du skjønte at Sylvester var en fugl… ler..
  Han var ikke helt ung da vi fikk han og trivdes ikke hos oss i det hele tatt. For å live han opp ga vi han et lite speil og da var det gjort.

 • Anne-Berit

  Det var da en fantastisk fin og velstelt bygård.Synes det er så godt å se at ærverdige bygninger som den der blir tatt så godt vare på.

 • Anne

  Fryser bare på ryggen med tanke på leieprisen der du…, på en måte godt at en bor litt mer på landet også. Slipper å bo seg rett i hjel.

  Men tenk du så mye arkitektoniske detaljer en ser på gamle bygninger så forseggjort!!

  Ha en fortsatt flott pinse. Klem herfra.

 • Rune (Bildebloggen)

  Det var et bygg beriket med flotte detaljer og linjer, flere og flere blir bevisste på dette med å bevare de gamle byggene, og det er godt. For det er pent å se på.

  Det er veldig mange som blir opptatte av seg selv når de ser speil 🙂

 • Ivar

  Pent å se på er det, så da skal det sikkert være fint og dyrt å bo der og ja… fine bilder og en fortsatt god pinse… selv om det ikke feires her.

 • Maria...

  Hello from Ibiza, Spain.
  Can you put on one traduccion in this page.
  The picture of Oslo are very nice. I love your wonderful country.
  Hugs and takk

 • Anne-Sophie

  Anne-Berit: Ja, den er holdt i god stand.

  Anne: Ler! .. Slike gårder består som oftest av selveierleiligheter her i Oslo og selve «husleien» er sikkert ikke stor.
  Veldig forseggjort og fint!

  Rune: Kjenner du deg igjen i speiltittingen? Ler!

  Ivar: Ok, visste ikke at det ikke ble feiret i USA.

  Maria: I`ve done it. Thank you!

  Tusen takk alle sammen!