A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Skalldyrsuppe sa du?

Jeg bestiller «Fisk-og skalldyrsuppe» og finner meg et bord å sitte ved. Det er nesten tomt på Kristiania og det er uvanlig. Men klokka er jo bare kvart på tolv på formiddagen. Jeg har en avtale og fordriver ventetiden med å ta bilder.

Kristiania Bar & Café

Kristiania Bar & Café ligger der den gamle avgangshallen til Østfoldbanen var for mange år siden. Jeg er ofte her.
Man kan ta seg noe å spise eller bare en enkel kaffe. De har alle rettigheter og stemningen er ganske høy på kveldene, spesielt når det er helg.

Kristiania Bar & CaféDet er mulig å reservere lukket avdeling, det ligger bak døren i bildet.

På veggene er det engler. Det er dekorasjoner som var her da dette ble brukt av jernbanen.
Kristiania Bar & Café

Der kommer suppa og jeg begynner å spise. Hmm.. den er god, men jeg klarer ikke finne et eneste skalldyr. Eller regnes fire blåskjell som skalldyr, tro?
Kristiania Bar & Café

En av mine mange feil er at jeg er så innmari opphengt i klokkeslett. Jeg er alltid presis – eller litt før. Og forventer at alle andre er like nøye med klokka som meg selv. Nå er den ti på halv ett og avtalemannen lar vente på seg. Jeg gidder ikke sitte her lenger og går.

Kristiania Bar & Café - Sentralstasjonen

Dette er forresten uteserveringen som hører til, det ligger rett ved det som kalles Plata.

*

Da jeg kom hjem logget jeg meg på mailen for å skrive en melding og si fra at jeg hadde ventet forgjeves. Da så jeg at det var klokka to vi var blitt enige om.

11 kommentarer tilSkalldyrsuppe sa du?

 • arne

  Tolv og to, ganske likt, da. Gikk du ned igjen?

  Jeg har forresten noen gamle, gamle minner om ølserveringsstedet (før sånne steder fikk navnet pub i Norge) på Østbanen, fra midten av femtitallet. Det var VELDIG brunt da. Men Kristiania er vel kanskje ikke akkurat der?

  Tror forresten blåskjell sorterer under skalldyr.

 • VALKYRIEN

  Der har jeg også vært, veldig koselig sted – med spesiell stemning!

  En bekjent av meg var alltid 1 time for sent ute til absolutt alle avtaler. Det endte med at vennekretsen alltid ga han beskjed om at vi skulle møtes 1 time før vi skulle møtes, for at han skulle komme tidsnok. Etter et par-tre-fire ganger oppfattet han nok hva som hadde foregått bak hans rygg – og så var alt tilbake til det gamle! Av og til lurer jeg på hvordan slike greier å holde på en jobb…..

 • Anne-Sophie

  Arne: Nei, jeg gjorde ikke det. Var hjemme nærmere to og da var det for sent.
  Jeg er ikke sikker på det du spør om, jeg tror ikke det er der. Mener at det også var en kafè litt lenger inn.
  Blåskjell er skalldyr. Ok. Men fire stykker da! Ler!

  Valkyrien: Ja, det er trivelig der. 🙂
  Det kan du lure på. 😉 Jeg har litt vanskelig for å roe meg ned når jeg møter mennesker som er slik.

 • Svein

  Artig historie, men litt trist for mannen da.
  Ellers skriver du Østfoldbanen og Arne skriver Østbanen. Det er/var vel samme bygget, bare at inngangene var på hver sin side av hjørnet slik jeg husker?

 • Rune (Bildebloggen)

  Er ikke det en litt småkjip følelse å oppdage slike ting som at man har tatt feil..hehe.

  Men angående blåskjellene mener jeg det defineres som skalldyr. Ser ut til å være et hyggelig sted det der.

 • Anne-Sophie

  Svein: Ja, men jeg fikk en hyggelig melding tilbake og er nok tilgitt. 🙂
  Østbanen og Østfoldbanen går litt om hverandre, tror jeg. Det var selve bygningen som het Østbanen eller Østbanehallen og Østfoldbanen er navnet på togene som går til Østfold.
  (Arne får rette på meg om jeg husker feil.)

  Rune: Ja, jeg følte meg ganske dum. Dessuten hadde jeg glemt å få mobilnummeret hans.
  Det er skalldyr, ja. Da får jeg slå meg til ro med det. Veldig hyggelig der.

 • John

  Jeg hadde nok blitt litt snurt jeg også. De kunne jo ha spander en(1) reke i det minste 🙂
  På Revierhavnen kro på Hovedøya har de veldig god fiskesuppe m/skalldyr. 🙂

  Det hender jeg ligger langflat ja…men ikke så ofte. Jeg fotograferer mye med vidvinkel og da er det rundt 11mm jeg bruker omregnet til DX kamera. Regner vel med at det er dette som kan gi disse perspektivene. Godt du så forskjell da 😉

 • Anne-Sophie

  John: Ler! Ja, det synes jeg også. Men den var god!
  Skal ta meg en tur på Hovedøya om ikke så lenge. Ettersom du anbefaler suppa, forventer jeg en reke eller to i den. 😉

  Erlend bruker Nikon D300 og D700 og prøver – forgjeves! – å få sånne ting inn i grøten min. Hodet altså. Men forgjeves!

 • Anonymous

  Veldig flotte bilder og en artig tekst!
  Håper dere får tatt denne avtalen på nytt igjen?

 • Anne-Sophie

  Anonym: Det tror jeg nok vi får til. Tusen takk!

 • Tre vakre menn i giv akt…

  Jeg gjør et nytt forsøk for å treffe avtalemannen – Skalldyrsuppe sa du? og denne gangen er vi enige om Lorry. Ettersom det er så fint vær, finner jeg ut at jeg skal gå gjennom Slottsparken. Det burde jeg ikke gjort.
  Tre stilige menn i giv akt e…