A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Mistet lysten

Jeg har mistet lysten til å sette inn flere innlegg på denne bloggen og er svært i tvil om hva jeg skal gjøre. Jeg oppga adressen til bloggen til en bekjent av meg for en stund siden. I ettertid har jeg oppdaget at vedkommende har kopiert bilder herfra og benyttet dem i galleriet sitt på en side på nettet. Jeg ble sint da jeg oppdaget bildene og påpekte det overfor vedkommende uten å møte noen særlig forståelse. Imidlertid er bildene fjernet derfra akkurat i øyeblikket etter at jeg måtte true med å ta kontakt med redaktøren av siden.

9 kommentarer tilMistet lysten

 • Maria Mytterist

  Oj…sånt er skikkelig dårlig gjort! Jeg kaller det tyveri, rett og slett. Jeg fant tigerbildet mitt på et svensk nettsted – og sendte en relativt refsende mail. Det ble fjernet umiddelbart.

  Jeg har ikke veldig lyst til å vannmerke bildene mine heller, det ødelegger opplevelsen synes jeg.

 • Anne-Sophie

  Ja, enig med deg. Flott at du fikk ordnet opp med de som rappet tigerbildet.

 • Rune (Bildebloggen)

  Slike ting er utrolig kjedelige, har hatt mang en runde med brukere av mine bilder både på bloggen og andre nettsider vi drifter. Ikke alltid like lett å bli forstått, men loven er ganske klar og tydelig mtp bruk av bilder og tekst fra andre. Men jeg håper ikke at du gir deg av den grunn Anne Sophie, til det har du alt for mye bra bilder og informasjon på bloggene dine som vil bli savnet av veldig mange! Og jeg våger å si at du vil savne det du også 🙂

 • VALKYRIEN

  Jøss, så dårlig gjort! Det er jo både frekt og tyveri! Trist å oppleve at bekjente har så dårlig lojalitet og respekt for en! Det er sikkert ikke til å unngå at noen rapper her og der, jeg går nesten ut fra at det gjøres – særlig der jeg ser at fotoene er svært gode. Det vil alltid finnes mennesker som ikke gidder gjør jobben selv. Men at en bekjent gjør det…..hadde blitt rasende!

 • VALKYRIEN

  Føyer til; håper du ikke gir deg! Har sånn glede av visitter i bloggene dine! Gi personen en rapp på kjeften, og fortsett stolt med det du driver med!

 • Anne-Sophie

  Rune: Nei, jeg synes ikke det er til å misforstå, egentlig. Ser veldig mange – også voksne folk – som bruker bilder fra nettblader osv. til interiørartikler på sin egen blogg. Jeg har aldri sett at det har stått under bildene at de er brukt med tillatelse.

  Valkyrien: Jeg ble rasende. Det har gått over nå, jeg er ikke av den langsinte typen. Ler! Men jeg holder meg unna vedkommende.

  Takk skal dere ha begge to!

 • Svein

  Ikke så lett å vite hva som er best. Jeg har hatt 2 slike tilfeller i år. Begge bilder både i trykt brosjyre og PDF på nett. Den ene spurte og satte navn etc. på. Da er det hyggelig å bli kreditert, og å vite at andre setter pris på og kan bruke mitt stoff. Den andre har bare brukt bilde, som jeg fant ved gjennomlesing av en brosjyre. Blir litt «stolt» over at noen vil bruke noe av mitt, men samtidig litt lei for at bildet bare finnes der uten kreditering.

  Men jeg gir ikke opp blogg eller nettsidene mine av den grunn. Hvis jeg legger ut 50 lommebøker på fortauet vil en viss andel av dem bli stjelt raskt, og til slutt alle…. 🙂 Så fortsett å legge ut foto og skriverier du Anne-Sophie til vår alle sin felles glede!!

 • arne

  Veldig dårlig gjort av en bekjent, det er jo regelrett tyveri. Men, please, Anne-Sophie, ikke slutt av den grunn. Antakelig er tyveri uunngåelig, siden vi jo publiserer for hele verden. Men det er sjelden vi oppdager det (i hvertfall ikke jeg som ikke akkurat er noen supersurfer)

  Jeg har fått en del spørsmål om å få bruke bildene mine og da har jeg nesten uten unntak sagt ja dersom de krediterer. Men jeg har heldigvis ikke opplevd det du har gjort.

 • Anne-Sophie

  Svein: Du har selvsagt helt rett i det!

  Arne: Ja, ikke sant?
  Jeg har jo mine bilder lagt ut med Creative Commons lisens og det betyr jo blant annet at de kan benyttes av andre, men at jeg da skal krediteres.
  Har sett fire steder hvor streetartbildene mine er benyttet og de har alle gjort helt riktig. Det er bare hyggelig.