A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Vår med monopoden

Jeg har brukt monopoden bare noen få ganger og stativet jeg kjøpte ved juletider har jeg fått helt skrekken for.
Stativet har jeg benyttet èn gang og da måtte jeg ha hjelp fra en forbipasserende til å komme opp fra knestående. Nå bestemmer jeg meg for å skjerpe meg og har som plan at alle bilder jeg tar i dag skal tas med bruk av monopoden. Jeg har også øvet meg litt inne med 60 mm objektivet og finner ut at jeg tar det med i sekken. I det siste har jeg lagt min elsk på 18-200 mm og bruker nesten bare det. Vel. Avgårde for å sjekke stoda til fuglene «mine».

Vel nede blir jeg møtt av denne vakre karen. Det ser ut som de fleste gjessene har funnet seg en partner, men denne er ute på egenhånd. Kanskje han prøver å flørte med meg? Visstnok er jeg poly, men det får være grenser! Han er innpåsliten og jeg vifter til han med monopoden som henger og slenger. Jeg trenger øvelse. Ikke i å vifte, men i å skru.

Grågås

Lenger borte på turveien ligger det metervis med filmruller.

Filmruller på bakken

Også i vannet der fuglene holder til flyter det. Store klaser nede i vannet og mot bunnen.

Filmruller i vann

Dagens eneste svane! To gutter har kastet fra seg syklene på turveien og har kontakt med den der den ligger rolig i vannet. Antagelig tror den at den skal få mat, men de har ikke noe med seg. Ikke jeg heller, forresten.

Nysgjerrig svane

Etter hvert begynner jeg å få taket på monopoden og det går så det griner. Svanen ser ikke ut til å bry seg om det i det hele tatt og ser på meg med funklende sorte øyne.

Jeg har glemt at jeg har det andre objektivet med meg og kommer på det da jeg nesten er hjemme. Utenfor nabohuset setter jeg fra meg sekken på trappen og bytter. Jeg synes det er krevende å bruke macroobjektiv, men nå må jeg bare til pers og forevige våren!

Krokus !

13 kommentarer tilVår med monopoden

 • Svein

  Her har du funnet våren og flotte motiv! Litt spesielt med de filmrullene? Trodde knapt slikt var i bruk lengre. Og disse er definitivt ikke i bruk. Flotte fugler og krokuser!

 • John

  Dette var meget flotte bilder og macro bilde var meget x 2 flott, A-S.
  Vi har macro objektiv vi også så jeg vet hva du snakker om.
  Jeg regnet vel ikke med at du bodde mitt i lågen 🙂
  Ha en fin uke.

 • Anemone

  Nydleige bilder!!

  …igjen

 • VALKYRIEN

  Den gåsa var da utrolig flott! Og krokusen vidunderlig vakker – alt som gror om våren er jo vakkert, men….Trodde ikke det grodde filmruller nei! Vet faktisk om noen som bruker gamlemåten ennå, men jeg tror ikke det er de som har kastet dem! Litt trist da, å kaste minner på den måten – men artige motiv!

 • VALKYRIEN

  Glemte forresten å nevne svanen – som også er nydelig! Selv skal jeg reise litt i påsken, og er blitt fortalt at dit jeg skal har det slått seg ned rundt 50 svanepar!! ÅÅÅÅÅÅ – jeg håper de er der fortsatt når jeg kommer, ellers borger det for en dyyyyyp depresjon her! 🙂

 • Ivar

  Oh her var det noen flotte vår bilder gitt… snakker ikke om filmrullene da heller 😉 svanen og blomsten er bare kjempeflotte.

 • Anne-Berit

  Fantastisk fine bilder du har tatt her(som vanlig er fra deg).
  Synd med alt skrotet folk slenger fra seg.Artig bilde med guttene og svanen,koselig.
  Ha en fin dag.

 • Tor Amundsen

  Flotte vårbilder. Skulle ønske folk kunne slutte å slenge fra seg skiten sin over alt.

 • Anne-Sophie

  Svein: Jeg tror heller ikke slike filmruller er i bruk lenger, nei.

  John: Nei, der ville det blitt for vått og kaldt. Jeg bodde i et gammelt hus som opprinnelig ble bygget tidlig da det var bergverksdrift. Huset var da det vi i dag ville kalle hotell. Mye av det opprinnelige var tatt vare på også innvendig med malerier på alle dørene blant annet.

  Anemone: Du skjemmer meg bort!

  Valkyrien: Tusen takk! Jeg synes også den er fin. Liker gjess, jeg. Å ja! Får håpe du opplever svanene. Spennende å se resultatet ettersom jeg regner med du vil dele bildene på bloggen din.

  Ivar: Nei, filmrullene har ikke noe i vannet å gjøre. 🙂

  Anne-Berit: Ja, situasjonen med guttene og svanen var fin. Det var så veldig skarpt lys og deler av bildet ble veldig utbrent spesielt svanen. Jeg har jukset litt med svanen i etterbehandlingen.

  Tor: Velkommen hit! Ja, helt enig med deg! All skitten dukker opp nå på våren og en del av det skader blant annet fuglene.

  Tusen takk til dere alle for hyggelige kommentarer! Og fortsatt god påske!
  Jeg har forresten gitt beskjed til Friluftsetaten og bedt dem gjøre noe med filmrullene.
  http://ordinaryoslo.blogspot.com/2009/04/ad-sppel-til-mulig-plage-for-fuglene-i.html

  Bildet av damen i Den Strenge Stats Etaten er til Ivar. Ler!

 • Rune

  Øvelse gjør meste Anne Sophie, ja til å skru mener jeg. For bildene var veldig flotte som de pleier. Macrobildet var nydelig!

  Type linse har du der?

 • Ståle

  Flotte vårbilder, Anne-Sophie!
  Likte alle sammen, jeg, men hvis jeg må plukke en favoritt, velger jeg meg krokusen. Fabelaktig flotte farger og deilig komposisjon. Blomstene står nærmest i en bue fra nederst i venstre hjørne til toppen i høyre. Veldig lekkert! Fine blikk-kontaktbilder av fuglene også. De ser så stolte ut der de speider mot et eller annet. Filmrullbildene var jo ikke så fine, da men det sier seg selv. Fint at du fulgte opp det der! Lurer forresten på hva de har inneholdt…

  God fortsatt påske til deg!

 • Zhivago

  jaja. Gamle innlegg fortjener vel og kommentar? Om han grågåsen der flørte med deg kan det være du sliter. Gjess er nemlig monogame og holder seg til samme partneren hele livet 😛

 • […] 5.4.09: Vår med monopoden og 6.4.09: Ad søppel til mulig plage for fuglene i […]