A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Antikvariatet og den vårkåte Vegard

Et stykke opp i en bortgjemt sidegate på Majorstuen ligger Majorstuen Antikvariat. Jeg er på vei for å sjekke om de har Oslo byleksikon på lager. Helst vil jeg ha den siste utgaven, men den er utsolgt fra forlaget og jeg har ikke fått tak i den noe sted. Jeg har lest at ny utgave kommer etter Bjørvikautbyggingen. Vel. Annen utgave fra 1966 er fortsatt i salg hos en del antikvariater, så jeg regner med å få tak i den.

Majorstuen Antikvariat
Majorstuen Antikvariat har adresse Vibes gate 15B og det ser ikke allverden ut på utsiden. I kurvene som er plassert på fortauet ligger en del forskjellige tilbudsbøker og gamle LP-plater. Jeg finner «Sett og hørt på Theatercafeen» der og tar den med meg inn.

Den hyggelige mannen bak disken finner frem Oslo byleksikon til meg. Jeg har også sett en bok i utstillingsvinduet jeg har lyst på og han tar den ut. Det er en bok av Thomas Thiis-Evensen og heter Steder i Oslo. Jeg betaler og putter dem i sekken. Jeg er litt spent på den boken jeg fant på utsiden; Sett og hørt på Theatercafeen, ettersom jeg har en søster som har jobbet der i en menneskealder.

Oslo byleksikonSteder i OsloSett og hørt på Theatercafeen

Etter en stund sitter jeg på Ingrids benk og blar i boken om Theatercafeen.
Ingrids benk

Det er tegninger av Smilets Land, jeg husker han godt. Det hendte han kom på besøk på hytta vår i Gjerdal ved Drammensfjorden. Og det er historier om hovmester Berg og andre ansatte.

Rett ved benken er det krokus og jeg bretter inn kåpa og legger meg på kne på bakken for å ta bilder.
Krokus og veps

Men nå er det på tide å gå videre. Vegard Veps er yr og vårkåt og synes tydeligvis at jeg bør fjerne meg fra hans domene.

Krokus og veps

13 kommentarer tilAntikvariatet og den vårkåte Vegard

 • Tor Amundsen

  En trivelig beretning og flotte bilder. De to nederste er jo bare femmenale. Åssen får du til sånt a?

 • Ida

  Her hadde du en fin dag i hovedstaden, gjenfortalt gjennom dine flotte bilder. 🙂
  Gode minner fant du også, mellom permene der. Den ene boken må du nok låne bort også, eller? 😉

 • Anonymous

  Men Vegard er da vitterlig en bie, er han ikke?

 • Anne-Sophie

  Tor: Strever med macro! Legger meg ned på – jeg holdt på å si alle fire – og prøver å fokusere.

  Ida: Takk skal du ha! Ja, det regner jeg med.

  Anonym: Ler! Mulig det. Så feil kan man ta. 😉

 • obskur

  Bah… Der snek det seg visst inn en liten leif. Jeg er ikke så anonym som jeg ser ut som! 😉

 • Anne-Sophie

  Næmmen! Var det deg da, Obskur?! Godt du lærer meg om biene og blomstene. 😉

 • Ivar

  En koselig liten fortelling med flotte bilder… bie eller veps, ah who cares 😉

 • fotoboksen

  For en trivelig liten tur, og det er jammen ikke hver dag man får bien i fokus slik i svevet. Flott jobbet!!

 • VipsPips

  Fine bildene, særlig nederst. Slike vil jeg å lære å ta. Er veldig begeistret for makrofotografering, ønsker meg linse men mistenker det er vanskeligere å ta bilder enn jeg tror. Får lære meg å bruke det utstyret jeg har først;)

 • Alt godt

  Oslo Byleksikon er ei ettertrakta bok, mange som går rundt og leitar etter den. 😀

 • Anne-Sophie

  Ivar: I agree! Men jeg tror Obskur er er nøye på sånt. Vi kan vel bli enige om at det er en obskur veps?

  fotoboksen/Inger Johanne: Strevde veldig med han der, altså!

  VipsPips: Macro er veldig gøy! Og vanskelig. Men i det siste har jeg brukt macro-objektivet ganske mye.

  Alt godt: Du er en av dem, skjønner jeg. Ler!

  Tusen takk for kommentarer!

 • Rune

  En liten hyggelig tur i Oslo med oss på slep 🙂 veldig hyggelig med slike innlegg. De to siste var veldig flotte, ser du har blitt venn med macrolinsa de nå 🙂

 • Anne-Sophie

  Ler! Nå lurer jeg på hvem du mener. ;-o)

  Joda, venn med den i den forstanf at jeg bruker den mer. Håper å bli bedre.
  Tusen takk!