A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Villa Grande

Jeg har lenge ruget på om jeg skulle poste noen bilder av Villa Grande som ligger på Bygdøy. Bildene er fra i sommer. De fleste forbinder nok Villa Grande med Quisling.

«Huset ble påbegynt i 1917 etter tegninger av arkitektene Christian Morgenstierne og Arne Eide for Sam Eyde, grunnlegger av Norsk Hydro. Det ufullførte huset ble senere overtatt av staten. I 1941 ble det innredet som bolig for Maria og Vidkun Quisling, og de bodde der til han ble arrestert i 1945. I denne perioden ble villaen kalt Gimle. Villa Grande huser i dag Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (Holocaustsenteret).» (Wiki)

«Innocent questions» fra 2006 av Arnold Dreyblatt

«»Uskyldige spørsmål» er spørsmål samlet fra offentlige spørreskjemaer. Spørsmålene lyser bak et bilde av et hullkort. Siden slutten av det 19.århundre har hullkortteknologien blitt benyttet til å samle og sortere persondata.
2. februar 1942, dagen etter at Vidkun Quisling ble innsatt som Ministerpresident, ble det bestilt 12 000 eksemplarer av registreringsskjemaet «Spørreskjema for jøder i Norge». Opplysningene fra disse skjemaene la grunnlaget for massearrestasjonene av norske jøder fra oktober 1942.
Misbruk av registrering av persondata knytter Holocaust til andre folkemord i det 20.århundre og til myndighetenes registrering av persondata.»

HL-senteret har egen hjemmeside: HL-senteret

6 kommentarer tilVilla Grande

 • Rune

  Flott post Anne Sophie. 🙂 Likte alle vinklene du har fanget i bilde nr en veldig godt. Det er egentlig et veldig flott bygg der ute. Ha en fin kveld. 🙂

 • Ivar

  Enig med Rune, flotte bilder, ser ut som et flott bygg. Likte refleksjonene i det siste bildet veldig godt også, hva er det den store skjermen er for noe egentlig?

 • Anne-Sophie

  Rune: Ja, det er en fin bygning. 🙂
  Ivar: Det er et kunstverk som heter «Innocent questions»

  Takk til dere begge!

 • fotoboksen

  Et flott og tankevekkende innlegg.
  Som Ivar liker jeg spesielt godt refleksjonene du har fanget i det siste bildet.

 • VALKYRIEN

  Interessant post! Både i tekst og bilder! Også jeg falt for det siste bildet, spennende!

 • Anne-Sophie

  Inger Johanne og Valkyrien: Jeg synes det er så flott at Villa Grande kan brukes til noe positivt. Dessuten er det en nydelig bygning og kunstverket med speilingen nederst gjør det spesielt.

  Takk for kommentarer begge to.