A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Til himmels hos «Dolce Vita»

Robert Lembke er kjent for sine aforismer og såkalte bonmots og har kommet med følgende utsagn om hva helvete er: «Helvete er et sted hvor engelskmenn lager mat, tyskere lager underholdningsprogram og italienere dirigerer trafikken.»
Men hva er så himmelen, tro? Et sted hvor italienerne lager is? Og kaffe! Dersom det er slik så eksisterer himmelen i Prinsens gate i Oslo for her ligger Dolce Vita.

Første gang jeg smakte kaffe var jeg 18 år gammel og hadde en kjæreste som het Kjetil. Han var fra en bygd på Vestlandet og jeg var med dit for å hilse på foreldrene. Det ble ikke bare foreldrene jeg fikk hilse på, men hele bygda. Jeg husker godt hvor forundret jeg ble da broren bemerket at jeg var «en kjerring fra Østlandet».
Men det var kaffen. Moren kokte kaffe og satte en full kopp foran meg ved kjøkkenbordet, til min store fortvilelse. Jeg var veldig sjenert den gangen og turde ikke si at jeg ikke ville ha. Så fort hun snudde ryggen til så jeg mitt snitt til å tømme koppen oppi en av potteplantene hun hadde i vinduskarmen. Men argh! Det var virkelig ikke noe revetrekk! Hun trodde jo at jeg var veldig kaffetørst og fylte opp koppen på nytt. Grusomt.

Senere har jeg blitt ganske så henfallen til kaffe må jeg tilstå. Og når jeg er i sentrum, pleier jeg gå på Dolce Vita. Hvorfor akkurat her? Av mange grunner. I Oslo opplever jeg at man enkelte steder er nesten usynlig eller til småirritasjon for de ansatte når man er kaffegjest eller kunde. På steder jeg kjenner det slik kommer jeg ikke tilbake om jeg kan unngå det. Slik er det ikke på Dolce Vita. Her blir du møtt av vakre (!), vennlige og gjestfrie italienere og du føler deg velkommen. Stedet har gjester i alle aldersgrupper og på enkelte tider av dagen er det stappfullt.
Dessverre ble bildene jeg tok av en av de ansatte veldig dårlige på grunn av urolig kamera, men jeg tar sjansen på å sette det inn allikevel.

Han lager deilig kaffe! Selv pleier jeg drikke dobbelt kaffelatte og det er det han lager på bildet til høyre.

Dette er iskremdisken med stort utvalg av hjemmelaget italiensk is. Den smaker himmelsk! Dessuten får man store porsjoner og som regel er det nok med bare en kule når man vil ha is ved siden av kaffe.
Man kan få kjøpt mye annet enn bare kaffe og is her. De har mange forskjellige småretter og kaker og det er ganske vanlig at gjester kjøper seg noe å spise mens de sitter her. Disse bildene tok jeg ganske tidlig på lørdag formiddag og da hadde nok ikke folk kommet seg til byen enda. På det siste bildet er det en av gjestene som koser seg med kaffe og noe å spise på.
Tusen takk til baristaen og gjesten for at jeg fikk lov til å ta bilder av dere!
Dolce Vita har egen hjemmeside: Dolce Vita

12 kommentarer tilTil himmels hos «Dolce Vita»

 • Tipper grunnen til urolig kamera er koffeinsjokk 😛 Eller var det skjønnheten? En av de tingene jeg liker best med bloggen din er at du driver folkeopplysning og allmennutdannelse. Slik som det med Robert Lebke. Nå kan jeg late som om jeg fulgte med på skolen under lunchen i morgen 😛

 • Italiensk is er bare himmelsk. vi var i italia i 2005 og på mandager var de fleste butikkene stengt, men de hadde et sted hvor det bare var iskrembarer (omtrent) og der gikk vi fra det ene hjørnet til det andre. hvis jeg ikke husker helt feil så var det i Acqui Terme sør for Asti. Vi har enda ikke funnet en iskrembar her i landet som lager like god is, selv om de kaller seg Italienske. Kanskje denne vil?

  • Ja, det er den! Da jeg var i Milano for noen år siden spiste jeg det flere ganger hver dag.
   Jeg synes smaken hos Dolce Vita er veldig «italiensk» og liker den. Prøv da vel!

 • Det så riktig så lekkert ut dette… selv har jeg bortimot sluttet med kaffe nå, men godt er det da en gang iblant.

 • Ida

  DET GODE LIV! 🙂
  Velsmakende kulinariske opplevelser…
  Herlig.

  Jeg har drukket Cappuccino i Napoli.
  Det var også en fin opplevelse,
  som ga meg gode minner. 🙂

 • Herlig. Har gått forbi noen ganger, men nå skjønner jeg at jeg kan få et fint stoppested på en av mine vandringer i Kvadraturen. Italiensk is, beste i verden! Med espresso, med passer meg best. Kanskje du sitter der også, Anne-Sophie.

 • Kaffe har jeg ikke fått i meg med glede, men italiensk is er farlig godt, men det skal sies at kaffelukt er noe av det beste jeg kan kjenne lukten av. Kjerring fra Østlandet *humre*…det var ikke pent sagt, kanskje det ble kaffeplante av den du vannet? 🙂

 • Nam! Italiensk is er veldig nært himmerik på jord, tror jeg. Og med god latte eller no slikt… Mmmmmm!!!
  Jeg tror jeg må innom Dolce Vita ved neste Oslobesøk 😀

 • Takk for et nytt spennende møte med Oslo. Den tok tankene mine med til mine unge dager og mine ønsker om en ape. I Trondheim var det en dyrebutikk som hadde slike til salgs. Kan du forstå at mine foreldre sa nei til slikt? Kanskje det var for at min farfar som reiste i utenriksfart som cheef hadde to stykker, som var så store at de satt i messa til bords og spiste med mannskapet. Kanskje derfor…

  Ha fortsatt fine dager fremover!

 • Var innom en tur i dag og spiste is (vanilje/sjokolade, veldig bra), og da ble jeg tegnet! To gutter ved nabobordet er innom hver søndag fra kl 15 med hver sin blyant og tegneblokk. De spurte om jeg ville delta også neste søndag, men jeg har jo kameraet mitt jeg, da.

 • Kjekt å vite om steder med god italiensk is. Vanilje er definitivt best!