A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

«En linje er en lengde uten bredde» – Øvelse i å se

I perioder er jeg så kresen og kritisk når det gjelder mine egne bilder at jeg ikke klarer å poste dem på noen av bloggene mine. Andre ganger er jeg mer never mind. Men det lærer jeg jo ikke av.
Dette bildet viste jeg for noen dager siden på Oslobloggen min; Sinsen katedral.
En linje er

Bildet er tatt i RAW med objektiv Nikkor 16-85 mm og jeg har brukt blender f/8.0 og ISO 200. Brennvidden er på 26 mm og lukkertiden 1/1250. Men bildet så jo ikke slik ut da jeg så det i bildebehandlingsprogrammet første gang. Dette er bildet etter at jeg kun har skarpet det i Bibble.
Sinsen T-bane_5
Den greia til venstre i bildet ødelegger jo alt. Når jeg tar bilder, har jeg jo hele tiden valgmuligheter for hvordan jeg vil stå i forhold til motivet. Jeg ser at jeg burde ha plassert meg selv og kameraet annerledes.
På Flickr er det en gruppe som heter Twitter Photochallenge #TwPhCh og ukens oppgave er «Kurver, linjer og former». Jeg postet bildet – det øverste her – som mitt bidrag. Det morsomme med å være med er jo ikke at jeg tror jeg skal vinne ukens utfordring, men alle konstruktive tilbakemeldinger man kan få på bildet. I kommentarfeltet var det en som sa:

«Skyggene på venstre vegg er stilige. Bildet kunne med fordel vært «speilvent» slik at du viste mest av den venstre veggen og dermed fikk mer utbytte av skyggene.»

Det måtte jeg jo prøve, selv om det er litt skummelt ettersom jeg kan se mer av veggen nå. Har jo hatt datakræsj på maskinen min nylig og bruker en låne-PC hvor skjermen er svært dårlig. En annen ting er at jeg har fått noen bittesmå partilker inni selve kamerahuset og det gjør at det på alle bilder blir to flekker. Vanskelig å se det på låne-PC`en. Men altså, slik ble det.
En linje er_1
Tja … selv synes jeg ikke det var til noen fordel for motivet.
I dag har jeg funnet frem RAW-filen igjen og endret på mer. Jeg har skarpet det mer enn første gang, endret på vibrance og kontrasten før jeg lagret det som JPG-fil og klippet det likt som det første. Tror nok jeg liker denne versjonen best.
En linje er_endret versjon

6 kommentarer til«En linje er en lengde uten bredde» – Øvelse i å se

 • Enig med deg den siste er absolutt best. Det er litt morsomt og lærerikt å se hvordan du tenker og hvordan sluttresultatet blir.
  .-= Morten Pedersen´s last blog ..Heracleum (the Hogweeds). =-.

  • Takk! Synes jeg ser resultatet bedre selv når jeg poster bildene mot en hvit bakgrunn sånn som her. Det er artig å prøve seg frem.

 • spennende å kunne utfordre deg selv i forhold til andre og lære noe 😀

  enig med deg at speilvending ikke fungerer for dette fotoet, skyggene blir liggende galt i forhold til det som er logisk for oss, vi reagerer intuitivt uten kanskje å skjønne hva som er gjort med bildet, men merker på oss at noe er feil, i studio er det noe annet hvor man bruker lamper og får et helt annet lys

  ellers brukes jo speilvending når man skal ha et bilde inn i en tekst eller i sammenheng med andre slik at totalen blir best mulig, f.eks at ansikter vender innover i teksten enten fra venstre eller høyre marg

  har litt vanskelig for å se forskjellen på første og siste, kanskje lettere å se det dersom de legges ved siden av hverandre ?;_)

  J;_)))
  .-= EgoIST´s last blog ..høyt hang de deilige, modne og søte nå syltede plommene =-.

  • Artig å lese kommentaren din; du er jo så sbsolutt en kreativ sjel. 😉
   Linjer/former er veldig spennende. Jeg har stor sans for det. Og trapper. Ler..

 • Hei! Håper det er bra med deg! Flotte bilder du har her. Jeg så først ikke den «dingsen» som var i veien, før du skrev det.. Den dingsen stjeler litt av høydedimensjonen kanskje..
  Jeg satt lenge også uten at jeg så forskjell på første og siste bilde!! Men ser nå at himmelen er mer blå på nederste. Det gir mer dypde i himmelen også.. tror jeg..
  Ja, jeg er enig med deg, det nederste er best! Men de andre var ikke langt ifra 🙂 Flotte bilder!
  Og du, ..jeg har en overraskelse til deg på bloggen min 🙂
  .-= viola´s last blog ..Awards =-.