A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kvinnen med nøklene og naboelefanten

kvinnen-med-nc3b8klene

Dette skal ikke på noen måte være en gatekunstblogg, men innimellom må jeg ta med litt om gatekunsten i byen. Hvis jeg ikke gjør det, er ikke bybildet komplett i mine øyne. Hva er gatekunst og hvem er gatekunstnerne?
Det finnes ikke noe enkelt og kort svar på det.
En stor del av gatekunsten i byen kan sees i sammenheng med hverandre.
Jeg kaller henne Kvinnen med nøklene. Hun strekker ut hånden på en kjempestor vegg og du finner henne i Møllergata. Nede i venstre hjørne står det rita og SR. Det er søstrene Rita Rohdin Nyhuus og Svanhild Rohdin som står bak kunstverket som ble laget i forbindelse med prosjektet Byrom i et Portrom i 2008.
Byrom i et Portrom ble startet av en samling kulturaktører i 2005 og var den første tiden en liten utstilling arrangert i portrommet til Dattera til Hagen på Grønland. I fjor – 2008 – slo de seg sammen med Norsk Form og arrangerte uteromsfestival i Hausmannsområdet. Kunstnere av alle slag ble invitert til å sette sitt preg på det offentlige rom i byen.

Kvinnen-med-nc3b8klene_trafikantenkvinnen-med-nc3b8klene_rosa-fuglkvinnen-med-nc3b8klene_signaturer

Rita Rohdin Nyhuus er den eneste i Norge som har Mastergrad i gatekunst. Du kan lese mer om henne og se bilder på hjemmesiden hennes på MySpace. Svanhild Rohdin har maleri som sitt hovedfelt og er utdannet ved Høgskolen i Oslo.

Elefant

Høyt oppe på veggen i Bernt Ankers gate henger denne store elefanten. Den ble også laget i forbindelse med det overnevnte prosjektet. Det er en pasteup laget av Caroline J. Roka. I tillegg til denne elefabten laget hun flere sommerfugler plassert på et hjørne. Onion.mag har mange bilder fra Byrom i et Portrom og du finner dem her: Onion.mag. Byrom hadde tidligere egen nettside, men den ser ut til å ha blitt borte, jeg får den i hvertfall ikke frem lenger.
Roka er fotograf utdannet i Tyskland og står blant annet bak UNik-prosjektet. Slik omtaler hun det på nettsiden: «UNiK er en bydelsbevegelse som har tatt på seg utfordringen med å samle det uavhengige næringslivet og kulturlivet her på Grünerløkka.»

ElefantElefant

Her kan du se hvor på kartet du finner Kvinnen med nøklene og Elefanten:

Vis Gatekunst Møllergata i et større kart

Tidligere post med Rita Rohdin Nyhuus

Hvis du klikker på bildene får du dem opp i stort format som slideshow.

11 kommentarer tilKvinnen med nøklene og naboelefanten