A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Og høyt i toppen

Det norske Videnskapsakademi

Vakker ornamentikk på gavlen hos Det norske Vitenskapsakademi på Drammensveien. Jeg tør ikke gå inn på gårdsplassen, ettersom det er flere skilt hvor det står `Privat område`. Dette var et av de første oppdragene til arkitekt Herman Major Backer (1856-1932) og var for familien Astrup. (Arc) Vitenskapsakademiet overtok i siste halvdel av 1800-tallet.

Niels Juels gate 9

Disse figurene holder til på toppen av hjørnegården med adresse Niels Juels gate 9.

Gabels gate 25

Gabels gate 25 og 27 ligger tvers overfor hverandre tilbaketrukket fra selve gaten og begge er malt i en slags rosafarge. Husene ble tegnet av arkitektene Johan von Hanno og Heinrich Jürgensen. (Arc)

13 kommentarer tilOg høyt i toppen

 • Svein

  Vi har nok hatt bra dyktige håndverkere i tidligere tider ja. I studietiden for mer enn 30 år siden har vi faktisk bodd ikke så langt unna Niels Juelsgt. Men hadde nok helt andre ting å legge merke til den gang… Så det fotoapparatet ditt er nyttig! Likte likevel egentlig det nederste bildet aller best.

 • arne

  Ja, det er så mye fint å se når man ser opp. Jeg mener å ha lest at en del av disse gipsfigurene er importert fra Tyskland, men murerfaget var nok veldig viktig for 100 år siden. I dag er nok de beste murerne polske (etter min erfaring, da).

  Ellers jeg jeg enig med Svein, fine farger i det nederste bildet.

 • Nancy

  Kjempe fine bilder og blogg:)

 • VALKYRIEN

  Det å løfte blikket litt kan lønne seg! Mye fint å se av slike ornamenter og figurer i Oslo! Vindusbildet er stilig! Føler meg litt som en kikker de gangene jeg har tatt bilder av vinduer – men skitt! 🙂

 • Ivar

  Mye flott arkitektur i Oslo ja, og viktig at det blir tatt vare på og, slik at en kan beholde historiske minner. Likte nok også det nederste best, flotte refleksjoner 🙂

 • Anne-Sophie

  Svein: Åja, det har vi hatt. Mange kom også tidligere fra andre land i Europa.
  Jeg bor ikke så langt unna dette området og det har blitt mange poster fra nærmiljøet i det siste ettersom jeg har hatt vanskelig for å bevege meg. Men nuh! går alt så meget bedre!

  Arne: Jeg også har lest det så du har nok rett. *knegg* Polske håndverkere er det mange av, ja.

  Nancy: Tusen takk og velkommen hit!

  Valkyrien: Veldig mye fint å se. Mange gårdeiere er flinke til å ta vare på husene. Jeg også tenkte slik som du sier i begynnelsen når jeg fotograferte, men ikke nå lenger.

  Ivar: Klart det er viktig!

  Og da var det enighet om at dere likte det nederste bildet best. 😉 Tusen takk alle sammen!

 • Anne på Moseplassen

  Så flott blogg da 🙂 Nå ble jeg glad som fant den 🙂

  Tusen takk for de fine bloggtipsinnspillene du kom med på bloggen, supert! Det er jo slik man blir lurere, gjennom å fortelle hverandre 🙂

  Vakkert hus dette, jeg har selv bodd i Gabelsgate i studietiden, og det utvilsomt ett flott ommeråde. også måtte jeg smile litt over at du ikke turte gå innpå eiendommen. Jeg har nok skjemt ut mannen flere ganger, fordi jeg er småfrekk og titter der det er privat, men da pleier jeg ikke å fotografere. Blir jeg ferska så forteller jeg at jeg er arkitekt og imponert, og det pleier å hjelpe. Men jeg har blitt skjelt ut en gang for å ta bilder over gjerdet… (sto offentlig). Lurer på om den samme dama tar bilder når hun er på ferie i skjønne ommgivelser 😉

 • Anemone

  Måtte bare fortelle deg Anne-Sophie at jeg beundrer dine foto voldsomt disse dager, du er min største inspirasjonskilde om dagen.

  Hadde en lang tur utendørs i går kveld for å prøve å fange noen flotte kveldsbilder, men jammen er det vanskelig du. Ser på den andre bloggen din `fotoglede` at en stor del av bildene du der har tatt med høy ISO faktisk også er håndholdt!! fatter ikke at det er mulig jeg, skikkelig stødig må du være på hånden, selv får jeg store lyse flekker, og en skulle tro det var noe sånn «Hessdal-fenomen» som flyr over nattehimmlen :-)) men linse til å fange noen ufo, DET har jeg nok ikke da :-)))

 • Anne-Sophie

  Anne på Moseplassen:
  Bare hyggelig det! Jeg har sett bloggtipsene dine noen ganger og synes det er OK å dele kunnskap. Velkommen hit,forresten!
  Det øverste bildet fra Vitenskapsakademiet – hvor jeg ikke turde gå inn – er en sånn halvoffentlig bygning og i nærheten av flere ambassader. Det er også derfor jeg er litt skvetten. Rett etter jeg tok dette bildet ble jeg jaget bort av en uniformert vakt som ropte til meg at jeg ikke fikk lov å ta bilder av hjemmet til en av ambassadørene. Jeg synes det er ubehagelig. *ler* Men jeg hadde tatt bilder allerede.

  Anemone:
  Nå ble jeg veldig rørt! Tusen takk! Og velkommen hit!
  Bildene på Fotogleden er tatt med forskjellige speilreflekskameraer og de har stor spredning i hvilken ISO de kan stilles på. Jeg tror nok ikke at ISO-verduen har med om man holder kamera for hånd eller om man benytter stativ.
  På et par av de bildene ble det diskusjon vedrørende at det var høy ISO. Bildet som heter Katten og fisken er tatt med Nikon D700 og med ISO 1600. Om dette er høy ISO i dette tilfellet, er jeg ikke så sikker på, selv om en av kommentatorene mener det. Laveste ISO på D700 er 200 og man kan gå helt til 25.600, men 6400 er høyeste kalibrerte.
  Man bør antagelig ikke gå over 6400 for god kvalitet på det kameraet. Selv bruker jeg mest Nikon D40 og der er det bare fire innstillinger for ISO; 200, 400, 800 og 1600. Jeg bruker mest 200.
  Det er ikke så lenge siden jeg skaffet meg stativ, men jeg har bare brukt det ute èn gang. Øver meg inne med det fremdeles.

 • Rune

  Nydelige bilder Anne Sophie, likte vinklene og lyset du har fått i dem veldig godt!

 • Anne-Sophie

  Rune: Tusen takk! Jeg er litt fornøyd med dem selv også og det er hyggelig når andre liker dem. 🙂

 • Ståle

  Det er utrolig hvor mange detaljer og utsmykninger de tok seg råd på hus den gang da. Dagens bygninger tåler ikke sammenligning, spør du meg. De fleste iaffal. Disse husene må da være nyoppussede? Veldig delikate fargerog detaljer. Likte også godt vinklene og komposisjonen på disse knipsene dine. Jeg inspireres til neste rusletur gjennom Stavanger 🙂

 • Anne-Sophie

  Ståle: De er relativt nyoppussede alle sammen. Jeg vet ikke om eiere av slike hus får noe spesilt tilskudd fra det offentlige for å restaurere, forresten.
  Gleder meg til nye knipseturer fra deg! Det siste var jo så flott!