A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

De røde boksene

Heldigvis! «Riks» har vært utrydningstruet, men ble vernet i 2007. Det ble da bestemt at 100 av de siste 420 røde telefonboksene skulle bli tatt vare på. Jeg vet ikke hvor mange det er av dem i Oslo, men jeg ser dem over alt.

Telefonkiosk
Denne er plassert på Ruseløkka, på hjørnet av Munkedamsveien og Lassons gate.

Telefonbokser
Disse to var plassert ved Solli plass, men nå er den ene fjernet. Den lille parken rett ved rustes opp og det er sikkert derfor.

«Riks» ble tegnet av arkitekt Georg Fredrik Fasting i 1932 og den første kiosken ble utplassert på Akershuskaia i Oslo i 1933.
Jeg har et bilde tatt fra festningen og ned mot kaiområdet og der står det en telefonkiosk. Men jeg er ikke sikker på om det er den.

16 kommentarer tilDe røde boksene

 • arne

  Men virker de? Kan man ringe fra dem? Men fine er de.

 • Anne-Sophie

  Jada, de virker og man kan ringe fra dem. Det er en slik telefonkiosk rett vde her jeg bor og jeg har sett folk bruke den.

 • John

  Det er ikke ofte man ser disse nå i dag. Jeg trodde faktisk de var helt borte fra Oslo og andre byer og at Telenor (Televerket:) )hadde glemt å fjerne den som står på parkeringsplassen på Rødtangen (Hurum)
  Godt de skal ta var på noen da. Det krydde jo av de før i tiden.

 • Rune

  Gøy at det blir bevart noen slike bokser, om de er pene kan jo diskuteres, men nostaligi har dem. Har vært med på norgesrekordforsøk i antall personer i en slik boks i sin tid, hehe, kanskje vi skulle prøve det… hvor mange fotobloggere får vi i en slik telefonboks? Hehe… ser det for meg :o)

  Takk for kommentarer Anne-Sophie. Ja, var den ikke genial den siste? hehe, gøy med ord.

 • fotoboksen

  Det er trivelig med disse røde boksene. Vi har et par i nærområdet her også. 🙂

 • Zhivago

  De boksene er helt nødvendige for min eksistens. Først kan jeg tisse på de, så kan jeg gå inn i de og komme ut igjen som super-Zhivago. Helt nødvendige!

 • Anne-Sophie

  Rune: Ja, fint at de blir tatt vare på. De er jo en del av kulturen og dagliglivet, på en måte.
  Næh! Hvor mange fikk dere plass til?

  Inger Johanne: Jeg synes også det. 🙂

  Zhivago: Ja, jeg regner med du løfter på bakbenet og skvetter der du kommer til! *ler*
  Men hvordan den store kroppen din får plass i en telefonkiodk går over dette menneskets forstand.

 • Svein

  Litt utrolig at vi ikke alltid har hatt en mobil i lommen…. Før gikk vi altså nærmest INN i mobilen for å snakke, mens vi nå omtrent har mobilen inni oss selv.

 • Ståle

  Ja, det er noe spesielt med disse gamle røde. Husker fra barn- og ungdom da jeg sto og ringte til en eller annen i en frossen rød boks. De hadde et særeget ekko, disse boksene – samtidig som de skjermet mot den verste støyen utenfor.
  De er fine og særegne. I slekt med de engelske telefonkioskene, syns jeg, men mer trauste norske i stilen. Og det kler dem.
  Artige bilder, Anne-Sophie. Bilder som bringer fram gode minner 🙂
  Jeg falt særlig for det siste lille bildet, jeg. Måten sollyset kryper inn i gjennom glipa der øverst i bildet, mens resten av bildet har en kald blåhet i seg. Nydelig!

 • Morten Pedersen

  Ja, det er flott med litt nostalgi og røde bokser. Stor synd at alt blir nedtagget for tiden….. men det må vi nok leve med.

 • Ivar

  Husker disse fra mine unge dager ja, de var tagget da og tagget nå 🙂

  Blir nesten litt nostalgisk her jeg når jeg ser disse.

 • Anne-Sophie

  Svein: Ler! Ja, det har du helt rett i.
  Ståle: Det er noe eget med disse boksene. Da jeg var tenåring og fikk kjæreste, husker jeg at jeg gikk ut for å ringe han fra en telefonkiosk fordi jeg ikke ville at foreldrene mine skulle høre hva jeg sa.
  Morten: Veldig synd med taggingen, ja.
  Ivar: Næ.. var de? 😉

 • Irtsa

  Noen som vet om det står noen slike gamle røde telefonbokser igjen i Grunerløkka-området?

 • Irtsa

  tusen takk for listen – veldig hjelpsomt!