A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Det er sjelden jeg gir opp, men nå er det nok.

Jeg har brukt timer og dager i det siste på å finne ut av hvilket fotoopplegg jeg skal benytte på bloggene mine og er kvalm. Seriøst. Hvorfor anbefaler noen å benytte gallerier som er så kompliserte å sette seg inn i at du må ha doktorgrad i dataprogrammering for å få det til? 😉 Jeg fatter det ikke.
Da jeg flyttet til eget domene var det blant annet fordi jeg synes det er morsomt å fikle. Men ikke hele tiden. På forhånd hadde jeg tenkt at jeg ville ha sånt fotoopplegg som Moseplassen har, ettersom jeg syntes hennes var fint. Og da hun fortalte i en kommentar at det het Shadowbox, bestemte jeg meg for å bruke det. Det er så lett å bruke at selv en idiot som meg klarer det. Og så enkelt forventer jeg egentlig at et system som skal benyttes av ikke-datakyndige folk skal være.
Oppi denne klagesangen vil jeg gjerne ha sagt at Asle hos MinHost stadig har hjulpet meg når jeg har hatt behov for det. Men saken er jo at jeg vil klare det på egen hånd. Altså. Jeg ønsker et fotoopplegg som gir muligheten til å vise bilder i
1. Et vanlig blogginnlegg
2. I sidebaren
og 3. På en side i et galleri
Shadowbox gir ikke muligheter for å benytte sidebaren til bilder. OK. Jeg har fått opprettet en testblogg slik at jeg kan prøve ut forskjellig uten at alt skal gå gæli på bloggene mine. Der har jeg prøvd ut flere systemer og det verste av dem alle er NextGen-galleri og det til tross for at det oppfyller akkurat de ønskene jeg har. Men det er jo umulig å betjene for meg. Derfor ender det hele opp med at jeg fortsetter å bruke Shadowbox til hovedinnleggene og jeg er fornøydmed hvordan Quick Flickr Widget-pluginet fungerer for sidebaren. Galleri får jeg tydeligvis ikke til å fungere og derfor har jeg opprettet et hos Daportfolio. Ettersom jeg allerede betaler for deviantART-kontoen min er det gratiså opprette galleri hos Daportfolio. Og så enkelt det er i bruk! Akkurat noe for meg. Foreløpig har jeg bare fått satt inn noen få bilder, men slik ser det ut:
galleri

17 kommentarer tilDet er sjelden jeg gir opp, men nå er det nok.

 • Data skal ikke være lett. Hadde det vært lett så hadde jeg vært arbeidsløs. 🙂

  Lykke til videre. Her bare regner det så ikke noe stor dag her heller.

 • Skræk og gruh! Jeg får helt spader av sånt. Derfor kommer jeg nok til å bli på (litt kjedelige) WordPress.com til det vokser mose på meg 😉

 • Du skriver at NextGen Gallery gir deg det du trenger, men ikke hvorfor det er «umulig å betjene».

  Jeg kjenner og bruker NextGen Gallery og synes absolutt det er til å betjene. En del begreper der krever kanskje en forklaring, og det er litt bakvendt at begrepet Album omfatter flere Galleries (i stedet for omvendt). En skal bare passe på ikke å putte for store bildeserier i hvert Gallery. Eventuelt holde seg langt unna Album-funksjonen.

  Man laster opp bilder til et nytt Gallery, legger inn titler etc og så kan enten hele galleriet legges ut som en ny side, eller enkeltbilder brukes i innlegg, fra egen fane.

  Trenger du hjelp til bruke det så kan jeg sikkert hjelpe.

  • Uffameg! 😉 Skulle kanskje ha beskrevet det nærmere. Først kan jeg jo si at jeg har hatt domenet mitt med tre bildeblogger nå i ca.2 måneder og på alle tre var det svært enkelt å innstallere Shadowbox via FileZilla og aktivere det. Når jeg da sammenligner f.eks. NextGen med noe, er det først og fremst med det jeg har erfaring med; Shadowbox. Etter hvert har jeg kommet til at jeg ønsker muligheten for å ha et eget galleri og kanskje også vise bilder i sidebaren på den ene bloggen. Jeg benytter forøvrig samme tema – Atahualpha – på alle tre. Jeg har ikke klart å få til en slik funksjon med Shadowbox og det var da NextGen kom inn i bildet. For det første er det ikke helt enkelt å laste opp med FileZilla til domenet. Først må jeg installere NextGen-pluginen og etterpå opprette «gallery»-mappe på FTP og sette filrettigheter til denne. Jeg skjønner ikke bæret. Ler!
   Men uansett. Asle ordnet det for meg til testbloggen min. Der har jeg prøvd meg frem uten å få det til. Blant annet kom de samme bildene opp på to forskjellige gallerier i hver sin sidebar.

   • Det skulle ikke være nødvendig å opprette mappene med FTP. De skal opprettes sammen med et nytt galleri, fra Nextgen Gallery. Så kan man velge å laste opp bildefler på vanlig måte med Nextgen, eller med ftp, for import til et nytt galleri.

    • Asle Ommundsen

     Det var nødvendig å opprette den første hovedmappa på FTP og så endre filrettigheter til denne, uten at det er gjort, får man følgende feilmelding:

     «Directory wp-content/gallery/ didn’t exist. Please create first the main gallery folder !
     Check this link, if you didn’t know how to set the permission : http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions»

     Ovensteående feilmelding er fra menypunktet «Add Gallery / Images», når man der prøver å opprette sitt første gallery.

     • Javel. Mine erfaringer er fra Windows Server, så det kan være noe ulik håndtering av filrettigheter. Men etter den første (undermappe av ‘wp-contents/gallery’-mappen, så skulle det altså være grei skuring videre.

      NextGen gallery er uhyre funksjonsrik og i grunn bra saker, men litt forvirrende og har en del «issues» for den data-ukyndige. Og ganske «ung» programvare ennå.

      Sammen så tror jeg vi får Anne-Sophie til å elske det. Tror NextGen er best, tross dette.

    • Av en eller annen grunn får jeg ikke svart på den siste kommentaren din – den til Asle. Får bare redigert den. Og det vil jeg jo ikke. 🙂

 • Huff, jeg har jo kjøpt bloggdesign jeg, så jeg har sluppet unna alt styret. Veldig fornøyd med det gitt.

  Bilder i sidefeltet kan du vel få uansett? Kan du ikke bare sette bildene inn i en widget? Eller mener du noe annet nå?
  Jeg har en masse «fiffige» måter å ordne meg på i dataverdenen, som gjerne ikke er den rette, men som funker for meg. Jeg setter bildene inn i enten widgets, eller rett i koden på sidefeltet (kommer litt ann på hvordan jeg vil ha ting). Da setter jeg bare inn en kode, med adresse til bildet, og bildet laster jeg opp inn i ett kladd-innlegg slik at jeg får se koden. Om du skjønner. Men jeg tror på ingen måte dette er verken den beste eller letteste måten å gjøre ting på da.. hehe.

  • Joda, både vet og kan sette bilde i sidebaren. 😉 Men tanken var at jeg skulle kunne bruke ett og samme system (plugin) til alle tingene på ønskelisten.
   Jeg synes det med å ordne til osv.er noe av det som er morsomt med bloggen.

 • Spennende spennende, kanskje noe å teste ut når vinterstormen herjer rundt husveggen 🙂

 • Hvis du legger inn detaljer om hva som er vanskelig i det norske forumet så hjelper du kanskje andre med å mestre NextGEN også. Eventuelt kan du skrive et innlegg her om det.

  Noen spørsmål som kan hjelpe andre å hjelpe:
  – Er album og gallerier greit å organisere? Hvis ikke: hvorfor?
  – Opplasting av bilder kan gjøres på flere måter. Noen av dem som ikke virker? Feilmeldinger? Noen som er uforståelige?
  – Noe annet som er ubegripelig? Hvis ja: hvorfor? Hvilken knapp eller boks i admin-panelet? Hva skjer eller skjer ikke når du bruker funksjonen?
  – Hva gjorde at du vil(le) gi opp?

  • Har tenkt på å sette det inn i forumet, Petter, men har ikke hatt tid til å skrive et skikkelig innlegg der om det ennå. Nå må jeg bare prøve å rekonstruere utfra de meldingene jeg har utvekslet med Asle ettersom jeg har slettet pluginen på testbloggen min.

 • Hm. Jeg bruker Blogspot.com og henter bildene fra Flickr. De jeg laster opp blir lagt i Picasa selv om jeg ikke bruker det. Jeg har forskjellige widget-slideshows og en annen widget til høyre som viser siste bilder fra Flickr.