A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

En hær av sauer ledet av en løve, vil slå en hær av løver ledet av en sau.

Galleri Dobag i Madserud Allé

Galleri Dobag i Madserud Allé

Dersom du har et håndknyttet teppe i stua di vil jeg tro du har spurt deg selv flere ganger: «Hvor mange sauer trenger jeg for å få et sånt teppe?» Har du ikke lurt på det, sier du? Jeg aner ikke noe om hvor teppet ditt er laget, men har du fått det fra Galleri DOBAG kan du være trygg på at for hver kvadratmeter teppe har 10 sauer bøtet med – om ikke livet – så i hvertfall den beste vinterullen sin.

DSC_3735_3DSC_3732_2DSC_3729
Jeg møtes ved inngangen av en vennlig og kunnskapsrik innehaver som tydeligvis brenner for både selve huset og prosjektet med DOBAGteppene. Huset er fra 1700-tallet, bevaringsverdig og er pusset opp for noen år siden i samarbeid med Byantikvaren, forteller han meg. Dessverre har jeg klart å glemme hvor det kommer fra – det ble flyttet fra sin opprinnelig plass et annet sted i landet.
DSC_3720DSC_3717DSC_3710
I dag er det kunstverk som fyller rommene. Det finnes ikke noe annet ord for teppene. De kommer i alle størrelser og mønstre og fargene er i hovedsak på den varme siden av skalaen. Og det er kvinner som står bak.
Fra nettsiden til Galleri DOBAG:

DOBAG-prosjektet startet 1981 i noen få utvalgte fjellbygder i Tyrkia. Opptil da hadde kjemiske farger vært enerådende i nesten hundre år. De gamle mønster- og håndverkstradisjonene var i ferd med å dø ut. Knyttelønnen var elendig og kvinnene helt avhengig av oppkjøperne. Nå gir DOBAG-prosjektet livsgrunnlag til 400 familier i 40 fjellbygder. Igjen skapes her tepper med opprinnelige holdbare plantefarger og kvaliteter. Egne DOBAG-kooperativ eksporterer direkte til autoriserte forhandlere. Kvinnenes kunst vinner økende anerkjennelse over hele verden.

Her ligger Galleri DOBAG. Adressen er Madserud Allé 1


Vis større kart

Du kan se bildene i større format som slideshow om du klikker på dem.

10 kommentarer tilEn hær av sauer ledet av en løve, vil slå en hær av løver ledet av en sau.

 • Næmmen, er du tilbars at da! Så hyggelig, du har vært savnet! Men det blir jo litt slik i løpet av sommeren! Man må jo ha litt ferie – selv fra blogging!

  Flotte tepper du viser her, og flott tiltak! Har selv veldig sansen for Kelimtepper, skulle gjerne tatt meg råd til et fra disse damene her!

  …og du? Jeg satt inne og knipset tordenværet, trygt bak vinduet. Får ikke meg ut i slikt vær! 🙂

  • Nå ble jeg glad! Tusen takk! Nei, har ikke vært i særlig bloggmodus.
   Det var mange Kelimtepper der også, så mye fint!
   Åja! Du satt inne bak vinduet. 😉 Skummelt nok det når det smeller.

 • JA!!!! du er her jo. Trodde du var på ferie jeg 🙂 for deg 🙁 for oss andre.

  Dette huset var velkjent ja, bukes jo i den reklamen deres jo. Ikke tatt meg råd til tepper derfra jeg da, men sitter her sikkert proppa full av dårlig samvittighet med tepper fra afganistan som barn!!!!! og kvinner har knytt…, f… å at du inte meg på det…, men noe skal de vel leve av de også. Flotte de teppene Dobag leverer, men tror de ligger ganske så høyt i pris i forhold til andre håndknytte. Har faktisk sett DVD en ders og lest en del bøker om teppekunst og håndtverk, spennende, og har ingen problemer med å bruke noen tuselapper på slikt, da kan en heller spart på mye annet dill dall en kjøper.

  Håper en flott fredag venter deg. klem fra Anne

  • Eh… ferie..nei. La meg si jeg ikke har vært i bloggehumør. Ikke alt som egner seg å publisere. 😉 Takk skal du ha, Anne! Skal titte inn til deg igjen.
   Er det reklame på TV, kanskje? Jeg har ikke sett det.
   Ha en fin dag du også og klem tilbake!

 • Sauer er ålreite dyr det, det ser en jo helt klart her med alle disse flotte teppene…

 • En liten opplysning om husets historie – fruen i huset (på den tida) var venninne med dronning Maud, som skal ha stukket innom på sine utflukter.

  • Så artig! Jeg har lett flere steder for å finne informasjon om huset uten å finne noe. Tror jeg må begynne å ta med meg kulepenn, blokk og lesebriller når jeg snakker med folk. 😉 Innehaveren av galleriet vet en del om huset.

 • Ja, hadde gitt opp, vet jo at det er ferietid …

  så heldigvis var det en som hvisket meg i øret at du hadde lagt ut nye bilder, godt å se at du er på plass igjen 😀

  J;_)))