A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Det er godt han ikke ligger på nudistdelen

av Huk, for der er det ikke populært med fullt påkledde amatørfotografer som meg. Men dette er altså Ikaros og han har ligget nede ved vannkanten helt siden 1972.

Ikaros av Annasif Døhlen

Ikaros av Annasif Døhlen

Ikaros er laget av Annasif Døhlen i 1967 og er en av Oslo kommunes utallige skulpturer plassert rundt i byen. For på dette området er Oslo en foregangsby. Bli med på en liten tur for å se på noen av de du støter på. Jeg er sikker på du vil kjenne igjen mange kjente kunstnere.

Rett bak Ikaros står Henry Moores Large Arch fra perioden 1963–69. Jeg har vist et annet bilde av den tidligere. Det er enorme dimensjoner over skulpturen der den kneiser på en bakketopp.

Large Arch av Henry Moore

Large Arch av Henry Moore

Bygdøy er ikke et dumt sted å starte når du vil se skulpturer i det offentlige rom. Det er mange der ute. I Paradisbukta ligger «Interferens» av John Audun Hauge. Det forestiller bølger og forkastninger og er et minnesmerke over Tsunamikatastrofen. Skulpturen måler ca. 4 ganger 4 meter og veier nesten 10 tonn.

«Interferens» av John Audun Hauge

«Interferens» av John Audun Hauge

I Frognerkilen er det ikke bare gjess og båter, selv om det skulle virke slik. Dynamikk av Arnold Haukeland er plassert på en høy sokkel langs E18. Skulpturen er fra 1966.

Dynamikk av Arnold Haukeland

Dynamikk av Arnold Haukeland

I området ved Solli plass er det plassert ut flere skulpturer. Denne er laget av Auguste Rodin og han speider fra sokkelen sin i Sommeroparken over på Ind-Eks-huset.

Skulptur av Auguste Rodin - Sommeroparken

Skulptur av Auguste Rodin - Sommeroparken

«Piken med humleranken» er laget av Nic Schiøll og ser lengselsfull ut der hun står på Valkyrie plass på Majorstuen.

Piken med humleranken av Nic Schiøll

Piken med humleranken av Nic Schiøll

Skulle jeg ta med alle skulpturer i Oslo, ville denne posten ikke ta slutt. Men før jeg gir meg i denne omgang, må jeg nesten ta med Victoria og Edvarda av Nina Sundbye. Begge skulpturene står foran Stortinget i et par måneder til og vil du se dem er det best å benytte sjansen nå.

Victoria og Edvarda av Nina Sundbye

Victoria og Edvarda av Nina Sundbye

Jeg anbefaler også Jarle Pettersons post om Nina Sundbye – Den allestedsnærværende billedhuggersken – hvor han viser flere av hennes arbeider fra Oslo.

Tidligere har jeg vist bilder av disse skulpturene:
«I vind» av Kristian Blystad
Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer
Haakon VII av Nils Aas
Kysset av Gustav Vigeland
Skulptur av kvinne på stylter av Marit Wiklund
Antony Gormley – Stoler ved Akershus
Skulptur av Per Palle Storm ved Rådhuset
Dronning Maud av Ada Madsen
«Dykkarar» – Innstallasjon av Ola Enstad og Karl Christiansen
Høns av Skule Vaksvik
Auguste Rodin
Gunnar Sønsteby av Per Ung
Karl III Johan av Brynjulf Bergslien

10 kommentarer tilDet er godt han ikke ligger på nudistdelen

 • Utrolig vakre de fleste av dem ja, men min favoritt?? ja sannelrig om jeg vet.
  Maser nå til stadig om den rustne store skulpturen jeg fant ved Kvadraturen da 🙂 du husker sikkert jeg nevnte den for den en gang…, den var så flott.

  Ellers så rørte den veldig ved meg den som står på Yongstorget, av en kvinne der.
  nei fader, det bare MÅ bli en Oslo tur igjen, alle bildene mine gik jo tapt etter det hersens pc kræsjet jo 🙁

  Ha en fin fin søndag da.

 • Burde jo selvfølgelig ha piken på Valkyrie Plass som favoritt….:) Men jeg har veldig sansen for arken til Moore og Victoria og Edvarda! Fine bilder av alle skulpturene, og du har så rett; mye flott å se i Oslo! Bare man titter etter!

 • Flotte skulpturer, og flere var ukjente for meg/ikke sett dem før.. Paradisbukta er en vakker bukt/strand. Vi syklet dit en sommer fra Oslo S 🙂

 • Stakkars Ikaros som har ligget der i så mange år, ikke rart han har blitt stiv og støl 🙂 Mange flotte bilder og skulpturer du har møtt på Anne Sophie. Takk for titten 🙂

 • Hei!
  Visste ikke det var så mange skulpturer på frognerkilen.. Har gått der masse og mange ganger men var nok blind på øya.. .takk for flotte bilder! igjen, levert av deg 🙂