A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Gi oss fred

Du kan gå inn Lindemans gate fra Thomas Heftyes gate. Lindemans gate er bare en liten stubb og for ingenting å regne. Helt innerst ligger en plass og den heter Lindemans plass. Selv om det er privat område, har hvem som helst adgang. Ja, bortsett fra hunder, da.

Lufting av hund er forbudt

Lufting av hund er forbudt

Det er benker til å slå seg ned på og midt på plassen skulpturen «Dona Nobis Pacem» – Gi oss fred – som er laget av Solveyg W. Scafferer.

Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer.3

Sist jeg tok bilder av kvinnen og barnet, så kvinnen slik ut.

Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer4

Og her den lille piken.

Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer

Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer

Når jeg titter under hattebremmen til kvinnen, får jeg se at hun er malt i fjeset.
Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer2

Piken også, men det er mindre maling på henne.
Dona Nobis Pacem av Solveyg W. Scafferer.

Solveyg W. Scafferer er en norsk billedhugger født i Østerrike på slutten av 1920-tallet. Dette skriver hun om skulpturen på hjemmesiden sin:

Da jeg var litt over 15 år døde min mor. Jeg sa den gang at jeg en dag skulle lage en skulptur til minne om henne enda jeg aldri modellerte. Jeg var flink til å tegne men alt lå liksom i fremtiden. Det hendte meget på grunn av krigen men omsider kom jeg tilbake til Norge og tok artium på Grimeland i Oslo 1948. Deretter begynte jeg på kunstskolen i Trondheim og i 1950 begynte jeg på Statens kunstakademi i Oslo.

I alle år lå denne tanken i bakhodet mitt ”du skulle lage den skulpturen av mor” men jeg visste ikke riktig hvordan. Jeg hadde dette lille fotografiet av mor og meg som mater duene i Venedig –vi sitter på noen trappetrinn som danner sokkelen til en flott, stor barokksøyle. Men søylen var liksom ikke riktig.

Du kan lese resten her: OM SKULPTUREN ”DONA NOBIS PACEM” – GI OSS FRED

Etter forslag fra Anne på Moseplassen, legger jeg inn kart til postene. Fungerer dette tro?
Vis større kart

17 kommentarer tilGi oss fred

 • Møkkapark! SLikt skulle vært forbudt! Pføyy!! Ikke lov med hunder. Jeg gir meg ende over. Ja, jeg sitter meg på de som har bestemt det!

 • Lest alle disne siste innlegg, og føler for å kaste meg på førse fly, være turist og bare gå å vandre, og ta inn alt sammen…

 • Ikke ofte man ser slike skilt egentlig, ser Zhivago ikke setter pris på det 🙂 Ikke rart det da… Flotte utsnitt og pene bilder.

  • Her jeg bor synes jeg jeg ser dem stadig vekk. Nei, Zhivago, nei.
   Han er en hissigpropp. Og veldig opptatt med å kline.
   Tusen takk!

 • Synes parken ser flott ut jeg! Og synes det er synd at folk maler over flotte skulpturer. Og det er jo synd at folk ikke kan ta med seg hundene, men når man ser hvordan det kan se ut der hunder luftes – vel – en viss forståelse har jeg. Så lenge folk ikke fikser å plukke opp etter bikkja si, må en nesten regne med innstramninger. Og jeg er jo hundeeier selv.

  • Ja, det er en fin liten park, Valkyrien, og synd at skulpturene ikke får være i fred.
   Har en viss forståelse for hundeforbudene jeg også.

 • så fin en liten perle du har funnet der! Har jo vært i veien flere ganger, men ikke gått helt inn.

  Du, en oppfordring. Jeg må ofte opp med kartet når jeg leser på bloggen din, hva med å lenke til kart? Det er jo så artig å bli bedre kjent med byen, og ofte så husker jeg ikke akkurat hvor hva er, eller har aldri hørt om gaten før.

  • Det er veldig pent rundt der, som en perle,ja.
   Det med kart var en veldig god idè, Anne! Fint å få slike innspill. Tusen takk. Jeg skal gjør det.

 • Jeg en hissigpropp? Hmmmm. Det må jeg ha eter far, sier mor. Som begge alid plukker opp etter meg. Får deg til å tenke over hvem som er sjefen hva?

 • Vil og påpeke at grunnen til alle skrivefeilene mine er at jeg er ni og en halv måned, og at tastene er litt små for potene mine 😛

 • Flotte statuer… en skam at de ikke kan få være i fred ja… flotte bilder

 • Det er godt han ikke ligger på nudistdelen…

  av Huk, for der er det ikke populært med fullt påkledde amatørfotografer som meg. Men dette er altså Ikaros og han har ligget nede ved vannkanten helt siden 1972.
  Ikaros av Annasif Døhlen
  Ikaros er laget av Annasif Døhlen i 1967 og er en av Oslo kommun…