A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Slanger og løver på Majorstuen

Sally Ann ligger midt på Majorstuen – rett ved Majorstuhuset. Adressen er Kirkeveien 62. Man kan gå inn rett fra gaten eller via Fretex-butikken til Frelsesarmeen, som ligger vegg i vegg. Sally Ann er en del av Frelsesarmeen og jobber for rettferdig handel. Du kan lese om prosjektet på nettsiden deres: Sally Ann
Lokalene på Majorstuen huser både butikk og en liten kafé. Jeg spør damen bak disken om det er i orden at jeg tar bilder i butikken og det får jeg lov til.
Det er mye fint å se på. Kurvene er laget i Kenya hos Noah. Produktene fra han er håndlaget av bark og ofte dekorert med perler.
Kurver og ringerBokser - Kenya

Da jeg stopper ved kurvene med håndstrikkede fingerdukker, kommer en annen av de ansatte bort til meg for å gjøre meg oppmerksom på en spesiell dukke hun synes er fin. Hun viser meg at den ene dukken har en unge faststrikket på den ene siden. Jeg faller også for den og det blir til at jeg legger fra meg en av de jeg har valgt og tar den hun foreslår.

Hånd med fingerdukker

Fingerdukker

Prisen for en fingerdukke er 35 kroner pr.stk. Tar du fem, betaler du 150 kroner.

I en liten brosjyre jeg fikk med meg da jeg skulle gå, leser jeg dette om fingerdukkene:
«I byen Chilayo, nord i Peru møtes en gruppe kvinner hver mandag på Frelsesarmeens dagsenter. Strikkepinnene klirrer mens praten går. De fleste er middelaldrende og har aldri hatt arbeid utenfor hjemmet, men strikking er noe de kan. Alpakkaull, et hverdagslig materiale for dem, er en luksusvare i Norge. Kvinnene i Chilayo stråler over å kunne tjene sine egne penger, penger som går til utdannelse for sine kjære barn

Vel hjemme igjen tok jeg bilder av de små fingerdukkene jeg hadde kjøpt. Her er tre av dem. Den første er den damen i butikken var så begeistret for.

Dyr med ungeLøveSlange

12 kommentarer tilSlanger og løver på Majorstuen

 • Svein

  Artige skapninger disse. Oppdaget at du har korsettblogg, så nå har jeg tipset en korsett-interessert kollega om den bloggen din. Virkelig en flott og omfattende blogg du har der og!

 • sjefsberta

  Så fine de var:) Det første som slo meg når jeg så bildene av dem, var at de hadde barnebarnet mitt blitt kjempe begeistret for 🙂

 • Rune

  Gøyalt for store og små det der 🙂 De var fine da, og prisen var jo aldeles ikke avskrekkende heller.

  Ang «Elgen» så er de photoshoppet inn fra et klistremerke bare 🙂
  God helg!

 • Anne

  God helg tl deg også Anne-Sophie :-))

  …, og jeg, jeg beunder deg mer og mer jeg!!
  Akkurat kommet hjem etter en liten uke med kurs i Oslo, og det er jo folk overlat jo!!! og jeg som ikke er så glad i folk på mine bilder…

  Og nye sko, DET ble det, fotosafari i ikke egnede sko resulterte i masseveis av blemmer. Så til slutt satt jeg med ned på en skobutikk, og sa at HERFRA!! går jeg ikke uten normale sko som er gode på beina.

  Ha en strålende helg.

 • Gärdsmygen

  Söta små varelser! 🙂

 • Ivar

  Morsomme bilder.. ha en fin helg

 • Ståle

  Jeg har egentlig skrekk for slanger, men denne typen tåler jeg 🙂
  Takk for omsorg og varme tanker i forbindelse med at Daxán ble sjuk og døde. Dagene er tunge, og inntil videre vil jeg nok stort sett være fraværende i bloggeland. Men etter hvert finner nok hverdagen fram til meg igjen.

 • arne

  Jeg går forbi Sally Ann hver søndag og har sett spennede ting i vinduene men har aldri vært inne. Så fint at du har vært der og kan vise fram. Jeg har særlig sans for fingerdukkene.

 • John

  De var artige disse fingerdukkene. Nok en flott post fra deg Anne-Sophie.

  Jeg har svart på noe som jeg hadde oversett her.
  http://norsknettfoto.blogspot.com/2009/04/sdcelle-eller-gullasalea.html

 • Anne-Sophie

  Svein: Ler… ja,de har jeg hatt i noen år. Jeg har mye kunnskap om korsetter og spesielt historien rundt. Dessuten har jeg mange selv. Takk!

  sjefsberta: Helt sikkert! De er ganske små.

  Rune: Jeg synes det var ganske billig. Elgen,ja. Ler! Du finner på mye!

  Anne: Ler!! Nei det må du ikke gjøre. Beundre meg. Ler!

  Gärdsmygen: Ja, jeg tapte hjertet mitt til dem.

  Ivar: Takk!

  Ståle: Jeg tenker stadig på dere og det gjør mange andre også. Ufattelig trist at Daxán bare fikk noen få år hos deg. Ta den tiden du trenger, Ståle, og ta vare på deg selv.

  Arne: Ser ut til at du er over hele byen – akkurat som meg. 😉 Ler! Ta deg en tur inn en dag, da vel.
  Fingerdukkene er kjempeflotte!

  John: Tusen takk! Jeg leste det du har skrevet og har svart der. Jeg abonnerer på alle kommentarene på Norsk Nettfoto, men har ikke kikket på mailen i dag.

  Takk til dere alle for kommentarer! Beklager at jeg er sent ute med å besvare.

 • VALKYRIEN

  Tror jammen jeg må innom der, et av mine tantebarn har en liten tass som sikkert hadde elsket disse!

 • Anne-Sophie

  🙂 Kanskje du får lyst på noen selv også.