A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

* Kort hverdagsglimt fra Oslo *

Hvor: 20-bussen på vei fra Frogner til Sagene
Tidspunkt: Rundt halv åtte på kvelden – midt i uken
Miljø: Halvfull leddbuss med hovedsaklig voksne passasjerer.
Det er seter på hver side av midtgangen. På venstre side for meg – over midtgangen – er det to ledige seter.

Scene: Jeg sitter og ser halvveis ut av vinduet da vi stopper ved Majorstuhuset. Jeg merker i øyekroken at en kvinne kommer som en vind bakfra og deiser ned på setet ved vinduet over midtgangen. Snur meg mot henne. Hun har en ryggsekk i den ene hånden og en engangsboks med mat i den andre. I munnen har hun en plastgaffel. Raskt slenger hun sekken på gulvet foran seg. Engangsboksen med mat setter hun på det ledige setet ved siden av seg. Hurtig river hun av lokket på boksen med den ene hånden og en deilig lukt av krydret mat sprer seg. Det ryker av innholdet og det glinser av fett og saus på lokket. Hun løfter boksen opp med venstre hånd og legger lokket med fettsiden ned mot setet. Plasserer boksen mellom lårene, tar gaffelen ut av munnen – endelig! – og forsyner seg glupsk av innholdet med venstre hånd. Uten å kaste et blikk på lokket – det ligger fremdeles med fettsiden ned mot setet ved siden av henne, tar hun tak rundt det med høyre hånd og gnir det sakte frem og tilbake. Jeg blir lattermild og kan nesten ikke tro mine egne øyne. Jeg utbryter; «Hva folk får seg til å gjøre!!» Brått snur hun seg mot meg og svarer «Hva!?» i en overrasket tone. Jeg ler litt og sier det samme som første gang. Hun ser meg inn i øynene, men sier ikke noe denne gangen. Fortsetter å spise. Da jeg går av på Sagene ser hun på meg fra innsiden av bussen og rister sakte på hodet.

7 kommentarer til* Kort hverdagsglimt fra Oslo *

 • Anne

  Ikke til å tro!! det samme sier jeg.

 • Anne-Sophie

  Ler! 😉

 • Randi's Tanker

  Ja, hva folk får seg til å gjøre…

  Skammelig!

 • Rune

  Og enda tar de ikke hintet om at det er dem det er myntet på, hehe. Lurer på om hvordan de har det hjemme hos seg selv jeg, får håpe hun har dopapir og tørkerull i alle fall :o)

 • Anne-Sophie

  Randi: Ler…ja.

  Rune: Ler! Har vanskelig for å tro at folk gnir fett og saus inn i sofaen sin. 😉

 • VALKYRIEN

  Jøje meg – hvor lite noen mennesker er i stand til tankevirksomhet! Er liksom for slitsomt det der, å tenke på de som kommer etterpå og setter seg i dritten!

 • Anne-Sophie

  Valkyrien: Der fikk du satt ord på det! Ler!