A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Damstredet

Damstredet
Damstredet er et sjarmerende lite område i Oslo og består av små hus, svært trange gater, smug og trapper. Det første huset – Solberg – ble satt opp på midten av 1700-tallet, men de fleste er fra rundt 1810-60.

Damstredet - Veslebrunens stall til venstre
Henrik Wergeland bodde et par år i Solberg da han var nygift med sin Amalie Sofie. I bygningen til venstre i bildet lå stallen til hesten hans, Veslebrunen.

Damstredet
Alle husene er bebodd, dette er ikke noe museum. Å gå rundt her for å ta bilder kjennes nesten som å snoke i andres liv.

14 kommentarer tilDamstredet

 • vibeke

  Jeg elsker de sterke fargene der. Okergult på slike gamle trehus er flott, og skulle gjerne likt å ha et slikt et, i et nærmiljø som det der.
  Tenker ofte på å ta bilder av smauene i Sandviken i Bergen, men føler meg som en inntrenger på en måte. Må prøve å fortrenge den følelsen 🙂

 • Anemone

  :-))) heldig vi som har egen guide i storbyen.
  For en utenbys er det spennende og nye områder en finner her på denne bloggen. Var innom Arne i går og han hadde jo en studie av skulpturer der i gryta. Spennede, en får selv lyst tilå dra på oppdagelsesferd med sitt kamera!!
  Håper å få innviget et kurs i oslo i slutten av april jeg da, og da kan også jeg se om jeg får noen blinkskudd, men den opera`n du tror jeg det ligger nok av bilder av i denne bloggverden 🙂

  Ha en fin ifn og kreativ foto søndag, her ligger trøndelag igjen uder et hvitt dekke du .-((

 • Svein

  Koselig i «storbyen» dette. Lager kontraster.

 • Anne-Sophie

  Vibeke: Ja, det er fantastiske farger som virkelig lyser opp! Klart du må ta bilder av Smauene, Bergen har så mye fint å vise frem. Velkommen hit!

  Anemone: Det er veldig spennende å gå rundt i byen og jeg blir ikke lei av det. Ja, Lysfontenen inne hos Arne er flott! Jeg er enig med deg når det gjelder operabilder.

  Svein: Ja, det gjør det. Veldig bra at det blir tatt vare på.

 • Ståle

  For et deilig strøk! Det har jeg aldri hørt om, men neste gang jeg er i Tigerstaden med tid til overs, skal jeg dit og snoke med kameraet. Stemningsfulle bilder fra et sjarmerende strøk fullt av farger og særegenhet.

 • Ivar

  Dette er et strøk i Oslo jeg aldri har vært i… vidunderlig fullt av farger og stemning.

  Kjempeflott.

 • Anne-Sophie

  Ståle: Deilig er det rette ordet. Det er nesten som å være på en annen planet.

  Ivar: Flott, ikke sant!? Tenk å bo der.

 • VALKYRIEN

  Damstredet er et utrolig sjarmerende sted i Oslo ja! Har ruslet forbi noen ganger, og det er nesten underlig å «plutselig» være der, det er som å stige inn i en annen tidsalder. Skjønner det der med å føle det som snoking – men søren heller! Bor man i en slik perle av et område, må man nesten regne med det!

 • Rune

  Som Valkyrien sier så ser det nesten ut som en annen tidsalder. Veldig flott der og pene bilder.

 • fotoboksen

  Flotte og stemningsfulle bilder du har tatt her.. absolutt Damstredet verdig! Jeg har faktisk noen venner som bor i ett av husene der nede.
  Ingen andre steder i byen har jeg opplevd den samme gode atmosfæren som i Damstredet!

 • Anne-Sophie

  Valkyrien: Ja, det er flott der. Tror jeg må ta meg en tur når det blir mer vår ute; det er sikkert finere å se området da.

  Rune: Det gjør det. 🙂

  Inger-Johanne: De ser små ut de fleste av dem og så koselige! Fint at de er bebodd.

 • Jens-Chr.

  Stilige bilder og bra innlegg. Stå på!

 • Jeg har en har en hemmelig drøm om å bo der når jeg blir gammel. Men det blir kanskje dyrt, sukk.

 • Anette

  Jeg vokste opp i det blå og hvite huset på høyre side på bilde nr. 2. Jeg elsker Damstredet 10, hele gata, alt som var der.

  Anette