A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Byvandring med Kråka i halvsøvne

Jeg våkner, bøyer meg for å se på mobilen for å finne ut hva klokka er uten å orke å ta på lesebrillene som ligger klistret til høyre kinn. Det ser ut som tallene viser cirka åtte. Jeg pleier ikke stå opp grytidlig på fridagene mine. Gjennom gardinene ser jeg det er lyst ute og jeg står opp. Etter å ha gjort meg ferdig på badet, spist frokost og drukket to kanner kaffe, bestemmer jeg meg for å dra til byen for å ta bilder. Det var noe jeg fikk øye på for bare noen dager siden og da hadde jeg ikke kameraet med meg. Men nå er jeg ikke i stand til å huske hva det er eller hvor jeg så det. Jeg regner med jeg vil komme på det underveis. Da jeg har kommet meg til sentrum strener jeg mot Sentralstasjonen. Men uansett hvor mye jeg ser rundt meg, ser jeg ikke det jeg har i tankene. Beina går av seg selv over mot operaen.
Operahuset
Nei, det er ikke her heller. Og dessuten har jeg blitt litt lei alle mine opera-og Innvik-bilder. Jeg tar av meg sekken for å finne frem det paret med lesebriller jeg alltid har der. Etter å ha fått dem på nesen sjekker jeg hvordan bildene er i skjermen på kameraet. Jeg stusser da jeg oppdager at klokka bare er litt over åtte og lurer på i alle dager hva den var da jeg sto opp.
Fra Bjørvika går jeg oppover Karl Johan, over Stortorvet og opp i Grændsen. Jeg har gitt opp å komme på hva jeg skulle ta bilder av og bestemmer meg for å gå hjemover. Jeg begynner å bli sulten igjen også.
En liten hund bjeffer og titter forskremt på meg fra innsiden av et butikkvindu.
Hund i vinduet
Etter å ha laget meg litt mat laster jeg opp bildene til PC`en. Da kommer jeg på hvor det var jeg skulle hen og hva jeg hadde tenkt å ta bilder av.
Ved tre-tiden drar jeg nedover igjen. Jeg var innom Strøget som går mellom Storgata og Torggata for noen dager siden og så at Dolk og Pøbel har pyntet opp på noen av veggene der nede. Litt av en glorie Dolk`s prest har!
Dolk

14 kommentarer tilByvandring med Kråka i halvsøvne

 • VALKYRIEN

  Hehe – du må virkelig ha tatt dagen på senga skjønner jeg! Koselig tur ble det i alle fall – for meg da! Og selvom du er lei Operabilder, er det der noe av det vakreste jeg har sett! Nydelige linjer, og hvilket underjordisk lys!
  Og bikkja var jo søt, det er vel en av de overprisede småtassene som Paris «lanerte»?

  Egentlig er jeg ikke så veldig tilhenger av grafitti og liknende, men denne presten er jo gjort av noen som kan sitt håndtverk! Og da kan selv jeg synes det pynter opp!

  Og visst var det en nydelig dag i dag!

 • arne

  Flott bilde av operaen og deilig å se lyset komme fra den siden.

  Og hunden ser ut som om den vil være med deg, Anne-Sophie.

  Et nytt dolk-bilde er også en liten begivenhet, gammeldags prest som Store Sol. Hm.

 • Zhivago

  Dolk e fantastisk sier far. Og vi her på berget er utrolig sure siden Friele stensilen ble malt over. Er en fin blogg-tribute til han her: http://dolk.blogspot.com/

  Ellers syns jeg den hunden så mer ut som lunch jeg….

 • Ithil

  Jeg var også innom Strøget for et par dager siden og oppdaget tilfeldigvis presten. Morsomt at han dukket opp igjen nå 😀

  Bildet av hunden var skikkelig humoristisk, uttrykket er fantastisk! 😀

 • Rune

  Morgenfugl ja 🙂 Godt å komme seg opp om margenen, selv om man har fri. Pene bilder, Operan ble veldig flott med det lyset.

 • Ivar

  Flotte bilder, den bikkja var jo bare morsom da, selv om den ser ut som lunsj for zhivago 😉 Ellers hadde jeg veldig sansen for presten, den var fin.

  Kanskje du skulle kjøpe klokke med store tall 😉

 • Anne-Sophie

  Valkyrien: Ja, uff. Liker å sove til rundt åtte, halv ni når jeg har fri fra kontoret. Jeg har endel fridager ettersom jeg jobber i halv stilling. Bikkja, ja. Det er vel en slik en som du sier, en chihuahua. Jeg husker ikke om det er slik det skrives. Dolk er flott!

  Arne: Jeg skulle gjerne tatt hunden med meg, altså. Selv om jeg har katt nå har jeg hatt flere hunder opp gjennom årene og savner det til tider. Ny Dolk er en begivenhet, ja!

  Zhivago: Faren din må være en klok mann. At Friele-stencilen ble malt over synes jeg er en skam. Jeg kjenner godt til Tone som står bak Dolk-bloggen og har kontakt med henne flere steder.
  Ja, den lille hunden der er vel bare som en liten forsmak på lunsjen din! Jeg regner med du er dyr i kosten.

  Ithil: Han er ikke vanskelig å får øye på. 🙂

  Rune: Takk skal du ha. Operabildet ble ok, men som sagt er jeg litt lei dem.

  Ivar: Bikkja var kjempesøt! Det var to av dem bak vindusglasset, men den andre bare løp frem og tilbake og jeg fikk ikke noe skikkelig bilde av dem sammen.

  Det er vel forresten sånn at man snakker om sin egen hund og naboens bikkje…ler..

 • heidi

  Morsomt å lese og se bilder fra spaserturen på morgenkvisten. Slik sett er det fint med byen; mye å fotografere og mye å oppleve…
  Her syne jeg at jeg blir lei av den samme runden, de samme husene. trærne og stubbene. saken er vel at det er godt å få litt variasjon og forandring innimellom.

  God helg!

 • John

  A-S, nå blir det bare lysere og lysere fremover så jeg tror du må sove med lesebrillene på 😉

  Fine bilder og en artig post.

 • Vivi

  Jeg bli så imponert over alt du ser når du går rundt i byen, som jeg (vi andre) ikke ser! Kjempefine bilder 🙂

 • Anne-Sophie

  Heidi: Velkommen hit! Det er mye å se rundt omkring, ja. Det er det samme med meg de dagene jeg er på kontoret, da blir det den samme bussen, veien osv.

  John: Ler! Det hender jeg sovner mens de er der, ja.

  Vivi: Takk skal du ha!

 • Ståle

  Herlig skildring av en morgentur helt i ørska. Ikke rart den lille tassen undret seg over hva dette mennesket holdt på med. Søt var krabaten uansett.
  Det kan ikke være mye helgenaktig ved den presten, forresten, siden han måtte male sin egen glorie. Renner nedover kjortelen hans, gjør den også. Flott detalj. Artig å få med seg. Noen som har snøring på om det er en spesiell prest? Nordlands trompet, kanskje?

 • Anne-Sophie

  Ståle: Ler! Ja, tror jeg må begynne å se litt bedre etter hva klokka er.
  Jeg synes slike chihuahuaer er veldig søte. Synd at en del eiere bærer på dem store deler av tiden.
  Aner ikke hvilken prest det er, nei.
  Takk for koselige kommentarer, Ståle!

 • Kvinnen med nøklene og naboelefanten…

  Dette skal ikke på noen måte være en gatekunstblogg, men innimellom må jeg ta med litt om gatekunsten i byen. Hvis jeg ikke gjør det, er ikke bybildet komplett i mine øyne. Hva er gatekunst og hvem er gatekunstnerne?
  Det finnes ikke noe enkelt og kort…