A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Å røyke eller ikke røyke

Sol Cigar Co er mye mer enn en tobakksbutikk. Den er en institusjon. Butikken har ligget på samme hjørne rett ved Ibsens leilighet siden 1911.

Sol Cigar Co

Jeg spør om tillatelse til å ta bilder og får straks ja. En av damene som jobber der kommer ut fra bakrommet og sier at bildene vil bli bedre om hun skyver bort glassmonterne. Hun forklarer også hva det er jeg ser.

Sol Cigar Co

Jeg spør om dette låste rommet er et slags prøverom. Hun låser opp og vi går inn. Hun forteller at dette er en humidor hvor cigarene oppbevares under riktige forhold. Om jeg ikke forsto henne feil, er det spesielt luftfuktigheten som er viktig.

Sol Cigar Co

Dette er også humidorer til oppbevaring av cigarer og disse er til salgs. De er håndlaget av spesielle tresorter og er helt unike små møbler.

Sol Cigar Co

Vi snakker litt om innføringen av røykeforbudet på restauranter og hun sier at det fikk stor betydning for omsetningen til butikken ettersom de var leverandør av sigaretter, cigarer og tilbehør til de fleste store restauranter og hoteller.
Nå kan man jo mene hva man vil om røyking – jada, jeg vet det er helsefarlig! – men jeg må si jeg setter pris på denne butikken. De har forresten egen nettside:
Sol Cigar Co

13 kommentarer tilÅ røyke eller ikke røyke

 • Anne-Berit

  Hei,og tusen takk for koselige kommentarer i denne FÆLE uken uten blogging,hehe.Den tobbaksforretningen var flott,og veldig spesiell.Husker da jeg jobbet på en kiosk for massevis av år siden.Der hadde de et eget tobakksrom som vi måtte passe på hadde den rette temperaturen og fuktigheten.Kioskeieren var veldig nøye på akkurat det,og det var heller ingen kunder som klagde på tørr tobakk derfra.
  Ha en fin dag!

 • fotoboksen

  Jeg har selvsagt sett denne forretningen mange ganger, men har aldri vært inne der. Så morsomt å få se den og få vite mer om både forretningen og cigarene!!
  Flott innlegg 😀

 • Anne-Sophie

  Anne-Berit: Ikke sant!? Når man er i bloggemodus savner man det jo når man ikke får kommet til. Som sagt håprt jeg du får orden på det.
  Jeg var ikke klar over det med fuktighet, men det burde jeg nok skjønt.

  Inger-Johanne: Ja, regner med du har det. 🙂 Den ser ikke noe spesiell ut fra utsiden, men inne er den det. Det er blant annet også muligheter for å sette seg ned når man skal handle.

 • Anemone

  Plutselig skjønne man nå hva den Monica Levinsky kjærringa tente på, de lekre tre eskene??? Tipper hun var en ivrig samler…, på ekser mener jeg :-))

  Hadde de prøverom der??? for det er jo umulig å fa tatt seg en røyk noen steder om dagen…

 • Anne-Sophie

  Anemone: Ler høyt! Skjønner jo godt hun tente på både Clinton og de lekre eskene. Tok hun fyr, tro?
  Prøverom? Ler! Det satt en dame og røkte på en sigar. 🙂

 • Ivar

  Flott bilde fortelling, har aldri vært innom den butikken. Morsomt, men helsefarlig 😉

 • VALKYRIEN

  Artig forretning – visste ikke om den der! Får ta meg en tur, eneste sted man kan ta seg en røyk inne skjønner jeg.

  Nesten underlig at ikke et eller annet «organ» har slått kloa i denne butikken, og forlangt navnet fjernet! Det er jo ikke lovlig med reklame – men kanskje det har noe med det erværdige «cigar» og gjøre….En sigarett har liksom ikke samme svungen over seg!

 • Rune

  Spennende butikk det der, og de flotte boksene da, har dilla på sånt, hehe… Kanskje godt jeg ikke har vært der 🙂

 • arne

  Så fint at du har vært her, Anne-Sophie. Jeg gikk forbi Sol Cigar hver dag på vei til jobb for noen år siden. Det var den gangen jeg fortsatt røkte, så jeg var jo innom hos damene (og innehaveren, som var en eldre, bestemt herre) og kjøpte røyk, Det var virkelig folk som kunne sitt fag. Én gang var det besøk fra Cuba, av profesjonelle sigarrullere, virkelig imponerende håndverk (skjønt, det sies jo at andre legemsdeler også var sentrale i den kunsten, muligens bare en myte).

 • Anne-Sophie

  Ivar: Det er litt lang vei for deg når du skal kjøpe deg en pakke sigaretter. 😉
  Valkyrien: Nei, det har du rett i. .-) Men det er ikke slik at man bare kan gå inn der for å røyke.
  Rune: Ler! Så på nettsiden deres og de koster ganske mye. Samleobjekter, kanskje.
  Arne: Jeg regnet med at du kjente til den. Jeg trodde det var tilfelle at sigarene ble rullet på låret, men det er nok en myte som du sier.

 • Zhivago

  Far sier at det er flere slike butikker i Oslo. Men Jeg har bare sett de på nettet. Og så sier han at stressete mennesker røyker sigaretter, avsalappede mennesker nyter sigarer!

 • Zhivago

  hehe. avsalappede mennesker.. hehe

 • Zhivago: Oj! Disse bjeffene dine har jeg ikke fått med meg. Bøyer hodet skamfullt og håper på tilgivelse.
  Flere slike butikker? Jeg vet ikke om noen som er så store og gamle, men kanskje pappa`n din vet bedre.